VisitAarhusregionen
Ø-ferie på Anholt

Anholts natur og dyreliv

På Anholt er der masser af plads til ugenert at nyde solen og en dukkert ved den omkring 25 km lange kyststrækning.

Om sommeren bliver havnen flittigt besøgt af lystsejlere og fiskerbåde. Sommerliv på øen er også kitesurfer-træf, musikfestival, kunstfestival, hummerfestival og maratonløb.

Der er meget at udforske på de godt 22 km2. Fra øens to høje bakker, Nordbjerg og Sønderbjerg ser man vand så langt øjet rækker med mere end 60 kilometer til nærmeste landkending.

På Anholt er ingen eller ganske få traditionelle turistaktiviteter. Hvad er det som får nysgerrige til at dukke op første gang – og rejse hertil igen og igen, år efter år?

Kom selv og find ud af det.

Natur og fugleliv

Anholt Ørkenen

I forårsmånederne passeres Anholt af tusinder af småfugle på træk og også rovfugle ses i stort antal. Øens placering er et yndet sted at tage et hvil, og særligt maj måned er god for fugleobservationer, og det er også i denne måned, de fleste af Anholts ynglende fugle lægger deres æg.

Tag altid hensyn til både dyr og natur, men fra maj og de næste tre måneder er det vigtig at tage særligt hensyn til fuglene.

Tag på ørkenvandring

Er du til vandsport

På Anholt er der masser af mulighed for at være aktiv i og på vandet. Lej en kajak, et SUP-boad eller snorkeludstyr - og lad vand og kyst blive din legeplads.