VisitAarhusregionen
Møder og kongresser i Aarhus

Aarhus blandt verdens mest populære kongresbyer

5/13/2020

Aarhus er igen kommet i top 100 på den anerkendte verdensrangliste, som ICCA (The international Congress & Convention Association) netop har offentliggjort.

Aarhus er, sammen med Göteborg, den eneste skandinaviske by uden for hovedstæderne, som er placeret så højt på listen. Topplaceringen har stor betydning for Aarhus’ hvervning af internationale, videnskabelige konferencer samt for branding og omsætning til byen.

Aarhus har det sidste år bevæget sig hele 46 pladser frem på ICCAs verdensrangliste over topdestinationer for internationale, videnskabelige konferencer. Efter en 134.-plads sidste år er Aarhus nu tilbage i top 100 med en plads som den 88. mest benyttede kongresby i verden ud af listen på 424 konkurrerende byer.

Kulturhovedstadsåret i 2017 bragte Aarhus frem som nummer 72 på listen i 2018. Sidste år tabte Aarhus pusten en smule, men er nu igen tilbage i topform.

”Jeg er utrolig stolt over, at vi nu har kæmpet os tilbage i top 100, for konkurrencen er hård, og der er mange gode konferencebyer i verden. Sidst havde vi Kulturhovedstadsåret i ryggen. Denne gang har et styrket samarbejde mellem Aarhus Universitet, byens erhvervsliv, Aarhus Kommune og VisitAarhus gjort, at vi står stærkere end nogensinde. At vi tilmed er blandt de meget få skandinaviske byer i top 100 viser, at vi har skabt noget unikt her i Aarhus,” siger direktør Pia Lange Christensen, VisitAarhus.

En placering i top 100 på ICCAs verdensrangliste er med til at styrke tiltrækningskraften for internationale, videnskabelige konferencer, som giver vigtig omsætning til byen. I alt forventes de nuværende internationale konferencer for 2021 og 2022, som VisitAarhus Convention Bureau kender til, at skabe en turismeomsætning på 182 mio. kroner.

”Jeg er stolt på byens vegne over denne flotte placering. Aarhus er en by med internationale ambitioner, og det her er et glædeligt tilsagn om, at vores samarbejde i byen bærer frugt. Den internationale erhvervsturismeindsats spiller en vigtig rolle både for væksten i byen, talenttiltrækning, øget international synlighed af Aarhus og for omsætning for byens aktører,” siger borgmester Jacob Bundsgaard, Aarhus Kommune.

Kigger man nærmere på verdensranglisten, ligger Aarhus foran hundredvis af byer. Danmarks næststørste by ligger højere på listen end mange af de andre stærke universitetsbyer, som Aarhus samarbejder og konkurrerer med i tiltrækningen af kongresser, herunder Bergen i Norge (nr. 143), Uppsala i Sverige (nr. 112) og Maastricht i Holland (nr. 191). Det er blandt andet det tætte samarbejde, som sikrer tiltrækningen af de 33 videnskabelige konferencer, som skal til for at komme på en 88. plads. Placeringen skaber glæde hos Aarhus Universitet:

”Tiltrækning af større internationale konferencer er et satsningsområde for Aarhus Universitet, og derfor er det meget glædeligt og virkelig flot, at det lykkes med så stor succes. Universitetets samarbejde med VisitAarhus og byens mange aktører er helt afgørende for denne succes – og vi glæder os på universitetets vegne til at bygge videre på det i de kommende år,” siger rektor Brian Bech Nielsen, Aarhus Universitet. 

For yderligere information kontakt venligst:
Direktør Pia Lange Christensen, VisitAarhus, telefon 29 10 03 09, plc@visitaarhus.com

Borgmester Jacob Bundsgaard, Aarhus Kommune, via pressechef Niels Buch Johannsen, telefon 51 57 67 16, nbj@aarhus.dk

Rektor Brian Bech Nielsen, Aarhus Universitet, via kommunikations- og pressechef Sys Christina Mehlsen Vestergaard, telefon 23 67 00 12, scv@au.dk

Om ICCA
ICCA (The international Congress & Convention Association) er den internationale forening for videnskabelige konferencer. Særligt for ICCAs rankingliste over verdens populære konferencebyer er, at den samler mange konferencedestinationer fra hele verden og benchmarker dem mod hinanden. ICCA har afsløret listen over for organisationens medlemmer, heriblandt VisitAarhus, men den fulde verdensrangliste offentliggøres først senere på året. Læs mere på www.iccaworld.org
.