VisitAarhusregionen
Det grønne Museum ved Gammel Estrup

Danskerne er vilde med Djursland

8/14/2020

Danske turister har strømmet til Djursland denne sommer. 

Mange attraktioner har slået besøgsrekord, overnatningssteder melder om fulde huse og hos turistkontoret i Grenaa og turistinformationen hos Fregatten Jylland har velkomstværterne haft travlt som aldrig før med at guide de besøgende til attraktioner og seværdigheder i området.

Der var stor usikkerhed at spore hos hoteller, spisesteder og attraktioner op til sommerferien. Forårets nedlukning af landet gav stor bekymring i forhold til sommerferieturismen. Heldigvis er det gået langt bedre end frygtet. Mange turismevirksomheder i både Norddjurs og Syddjurs kommuner melder om en forrygende sommer. Først med danske turister i juli og nu med tyske turister i august.

”Sommeren er gået langt bedre, end vi havde turde håbe på. Covid-19 har betydet, at danskerne for de flestes vedkommende er blevet i Danmark i år, og vejret har tilskyndet både udendørs og indendørs oplevelser. Vi har lagt mange kræfter i dansk markedsføring med en ny kampagne for at få danskerne til at besøge Djursland og resten af vores region. Og jeg er virkelig stolt af de mange overnatningssteder, spisesteder og attraktioner, der har rejst sig efter en barsk periode og er kommet stærkt igen hen over sommeren,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

På både VisitAarhus’ turistkontor i Grenaa og turistinformation på Fregatten Jylland melder medarbejderne om en helt exceptionel god sommer med besøg af massevis af glade danske turister, der har søgt ideer til både kultur- og naturoplevelser. Samme oplevelse har langt de fleste af Djurslands turismevirksomheder haft. Hos Munkholm Zoo er antallet af gæster boomet i sommerferien. Hos Fuglsøcentret har antallet af overnatninger ligget 20 procent over budget i juli og hos Landal Ebeltoft - Øer Maritime Ferieby har efterspørgslen efter feriehuse været så enorm, at feriebyen sagtens kunne have udlejet 25-30 procent flere boliger.

Hos Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum bød medarbejderne i juli hele 22.621 gæster velkommen. En forøgelse på 120 procent i forhold til juli sidste år.

”Vi kan slet ikke få armene ned. Juli er gået over al forventning. Vi har haft besøg af mange nye gæster. Børnefamilier, familier med tre – og en enkelt gang helt op til fire – generationer og helt unge par. Vi har haft dem alle, og vi har tilmed fået de flotteste anmeldelser på Facebook og Google fra begejstrede gæster. Så jeg er meget glad og meget taknemmelig,” Siger Britta Andersen, museumsdirektør, Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum.

Hos NOVASOL dansommer i Ebeltoft kan service Office manager, Ingrid Skytte Ribergaard, tilslutte sig bedømmelsen af sommeren, og hun kan allerede nu se, at året bliver et rekordår.

”Juli var super god, og august tegner endnu bedre. I foråret bookede danskerne sommerhuse på Djursland for at komme ud i naturen under Covid-19, og hele sommerferien har alle vores feriehuse været lejet ud af danske turister i både Syddjurs og Norddjurs. I august har vi nu besøg af de mange tyske familier, hvis bookinger ikke kunne realiseres i foråret på grund af indrejseforbuddet. Så det går virkelig godt. Vi kan allerede nu se, at vi ender med at slå rekord for andet år i træk, hvis ikke der kommer endnu en nedlukning,” siger Ingrid Skytte Ribergaard, NOVASOL dansommer i Ebeltoft.

Og hos Fregatten Jylland har det været den bedste sæson i mange år.

Vi har haft et besøgstal langt over, hvad vi turde drømme om. Vi er meget taknemmelige for, at så mange har lagt vejen forbi os. Det betyder, at vi har lidt at tære på rent økonomisk, når vi kommer ind i det mere usikre efterår,” Siger Karin Buhl Slæggerup, direktør hos Fregatten Jylland.

Hos Djurs Sommerland melder direktør Henrik B. Nielsen ikke om helt den samme succes. Parken har ikke været en del af regeringens hjælpepakke med halv pris på entréen, og dette har kunne mærkes på besøgstallet.

”Vi har haft en rimelig sæson, men vi har været meget udfordret af regeringens sommerpakke, hvor vores konkurrenter har kunnet tilbyde 50% rabat på entreen. Det har været meget konkurrenceforvridende og har medført et lavere besøgstal end ellers,” siger Henrik B. Nielsen

Adm. Direktør i Djurs Sommerland.

Trods de flotte besøgs- og overnatningstal, som sommeren har kunne byde på mange steder i både Norddjurs og Syddjurs kommuner, er direktøren i VisitAarhus bekymret for efteråret.

”Vi har haft en overraskende god sommer, men træerne vokser ikke ind i himlen. Tabet fra nedlukningen er ikke tjent ind, støttepakkerne løber ud, halv pris på entréen stopper, 6-dages reglen udgør en stor hindring, og vi forventer ikke så mange internationale gæster til Aarhusregionen i efteråret, som vi plejer. Dertil ved vi ikke, hvordan covid-19 udvikler sig i efteråret,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

Hos Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum deler museumsdirektør Britta Andersen vurderingen:

”Vi kigger med bekymring på efteråret. Der er netop nu en opblussen af Covid-19 i kommunerne omkring os, så det er svært at vide, hvordan resten af sæsonen arter sig. Vi ved ikke, om tyskerne kommer i samme antal, som vi har været vant til, og vi kan heller ikke vide, om mange af de busselskaber og grupper, vi normalt får besøg af om efteråret, holder igen med besøg i år,” siger Britta Andersen.

Bekymringen for efteråret får dog ikke lov at overdøve glæden ved sommerens gang hos direktøren for VisitAarhus.

”Vi skal huske at glæde os over, at sommeren er gået over forventning. Det betyder, at flere turismevirksomheder end ventet har holdt skindet på næsen og undgået lukning. Og det betyder, at der er skabt omsætning og sikret arbejdspladser i Norddjurs og Syddjurs kommuner og hele vores fælles destination,” siger Pia Lange Christensen.

For yderligere information kontakt venligst:
Direktør Pia Lange Christensen, VisitAarhus, telefon 29 10 03 09, plc@visitaarhus.com