VisitAarhusregionen
Halloween i Tivoli Friheden

Efterårsferie: Sjove oplevelser i trygge og sikre rammer

10/7/2020

Efterårsferien er lige om hjørnet, og det er tid til hygge og samvær med familien. Trods Covid-19 skal de danske børnefamilier stadig have mulighed for gode oplevelser

Med tryghed og sikkerhed i højsædet har attraktionerne i hele Aarhusregionen lagt sig i selen for at give både store og små gæster én på opleveren. 

Uge 42 plejer at byde på et slaraffenland af ferieaktiviteter til både borgere og besøgende i Aarhusregionen. Med stort fokus på afstandskrav, afspritning og mundbind har attraktioner i destinationen holdt ved deres efterårsferieaktiviteter og gjort et stort nummer ud af at skabe gode oplevelser for hele familien i trygge og sikre rammer.

”Der er stor efterspørgsel på overnatningsmulighederne i vores destination i uge 42, og vi oplever, at både attraktioner og overnatningssteder har taget alle forholdsregler for at sikre gæsterne en god og tryg efterårsferie med masser af oplevelser” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus

Fra på lørdag inviterer Djurs Sommerland og Tivoli Friheden inden for i forlystelsesparkerne til (u)hyggelig Halloween med bl.a. hekse, spøgelser, monstre, hekseskole og græskarfabrik og hjemsøgte hoteller.

”Djurs Sommerland er forvandlet til et magisk halloween-eventyr med 30.000 græskar, raslende skeletter og ægte hekse. Og sikkerheden for både små og store legebørn er i top. Vi har blandt andet indført ekstra rengøring, medarbejdere, der er i tæt kontakt med gæsterne, har visir på, og vores gæster skal bære mundbind på spisesteder og i fem af vores store hurtigkørende forlystelser. Desuden råder vi over et meget stort areal, så der er rigeligt med plads,” siger Henrik B. Nielsen, administrerende direktør i Djurs Sommerland.

Djurs Sommerland, Tivoli Friheden og de øvrige forlystelsesparker i Danmark har i samarbejde med myndighederne udarbejdet et regelsæt, som sikrer en god, sikker og tryg oplevelse for både gæster og medarbejdere.

”Halloween i Tivoli Friheden er en tradition og den oplevelse skal vores gæster ikke snydes for i år. For at skabe tryghed har vi blandt andet et korps af Corona-officials med særlig uddannelse og viden om Covid-19 gående rundt i parken. De sørger for, at vores gæster ikke klumper sig sammen, og at der holdes den nødvendige afstand, så vi sikrer, at vores gæster får en god og ikke mindst sikker oplevelse i Tivoli,” siger Henrik Ragborg Olesen, administrerende direktør i Tivoli Friheden.

Hos Fregatten Jylland slås lugerne op for en efterårsferie fyldt med krudt, kugler og sjove aktiviteter. Hos Aqua Akvarium og Dyrepark er der både fisketure og fossiljagter og dissekering af fisk på programmet i skolernes efterårsferie. I verdens største kalkgrube, Mønsted Kalkgruber, holdes der halloween med massevis af flagermus og græskar, og hos Energimuseet er der et væld af oplevelser for hele familien med energi i centrum. Alle steder er der masser af plads og rig mulighed for at holde afstand.

”Vi har hele 15.000 m2 udendørsarealer og otte udstillingsbygninger, så vi har virkelig godt med plads at boltre sig på.  Efterårsferien plejer normalt at være den største uge på Energimuseet på hele året med omkring 3000-3500 besøgende. Min forventning er, at vi får en godt besøgt efterårsferie igen i år men på grund af corona vil vi opleve en mindre besøgstilbagegang. Vi følger myndighedernes anbefalinger nøje og passer godt på vores gæster,” siger Tina De Linde, daglig leder på Energimuseet.

Hos Randers Regnskov, der oplevede besøgsrekord i sommerferien med 91.500 gæster, er forventningen til efterårsferien stor. I næste uge har den tropiske zoo fået tilført raslende skeletter, svævende heksehatte og græskarlygter.

”Vi går all-in på Halloween igen i år. Så er man til gru og uhygge, så er vores regnskov det helt rigtige sted at være. Her kan du finde det lidt uhyggelige, det meget uhyggelige og noget, der er vanvittigt uhyggeligt,” siger Henrik Herold, direktør i Randers Regnskov, og tilføjer:

”For os er vores gæsters og medarbejderes sikkerhed og tryghed det vigtigste. Vi har indført ensretning i kuplerne, og der er ingen skemalagte fodringer og fremvisninger for at undgå at folk stimler sammen. Udover vores tre indendørs kupler har vi en stor udendørs zoologisk have, så vi spreder vores gæster”

Med over 70 store attraktioner fordelt over Aarhus, Skanderborg, Silkeborg, Viborg, Favrskov, Randers og Djursland har Aarhusregionen masser af muligheder for at tilbyde familier store oplevelser i efterårsferien i sikre rammer.

Se et udpluk af de mange efterårsferie-aktiviteter i Aarhusregionen på www.visitaarhusregionen.dk/se-og-oplev/efteraar/highlights-i-efteraarsferien

For yderligere information kontakt venligst:
Direktør Pia Lange Christensen, VisitAarhus, telefon 29 10 03 09,
plc@visitaarhus.com