VisitAarhusregionen
Vandring på Djursland

Djursland krydser magisk grænse: Feriehuse i rekord med over en million overnatninger

2/12/2020

Turisterne strømmer fortsat til Djurslands skønne natur og mange spændende attraktioner, og i 2019 har antallet af overnatninger i feriehuse krydset den magiske grænse på en million, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Med i alt 1.026.300 overnatninger satte feriehusmarkedet på Djursland sidste år en bemærkelsesværdig rekord. Stigningen i forhold til 2018 er på 11,1% svarende til 102.500 flere overnatninger.

”Det er et super flot resultat, som bekræfter, at Djursland er en turistmagnet med en perfekt beliggenhed for gæster, der vil kombinere naturoplevelser og aktiviteter med en storbyoplevelse i Aarhus. På Djursland ligger alle muligheder inden for mindre end en times kørsel,” siger direktør Pia Lange Christensen, VisitAarhus.

Langt over halvdelen af alle gæste-overnatninger på Djursland sker i feriehuse, og når overnatninger på hoteller, feriecentre, camping og lystbåde medregnes, så steg det samlede overnatningstal på Djursland med 4,2% til over 1,8 millioner overnatninger i 2019.

”Den positive udvikling i turismen er vigtig for hele Djursland. De mange gæster er med til at skabe flere arbejdspladser og omsætning i de mange turismevirksomheder til glæde for hele området. Jeg er overbevist om, at det nye forhøjede bundfradrag på 40.900 kr. for udlejning af feriehuse har haft en stor effekt og bidraget til et øget udbud af feriehusene,” siger borgmester Jan Petersen, Norddjurs Kommune.

Tallene fra Danmarks Statistik viser, at antallet af udenlandske overnatninger i 2019 er steget med 4,9%, og det er primært tyskere, svenskere, nordmænd og hollændere, der har haft Djursland som feriedestination.

”Det høje antal udenlandske gæster er et stort skulderklap til turistbranchen på hele Djursland, der knokler for at skabe opmærksomhed om vores flotte natur, de mange familievenlige attraktioner og dejlige strande,” siger borgmester Ole Bollesen, Syddjurs kommune.

For yderligere information kontakt venligst:
Direktør Pia Lange Christensen, VisitAarhus, telefon 29 10 03 09, plc@visitaarhus.com
Borgmester Jan Petersen, Norddjurs Kommune, telefon 27 85 24 51, jp@norddjurs.dk
Borgmester Ole Bollesen, Syddjurs Kommune, telefon 21 28 74 34, olebo@syddjurs.dk

Om VisitAarhus 

VisitAarhus er Aarhusregionens officielle turistorganisation, der dækker over storbyen Aarhus samt de omkringliggende byer og områder Djursland, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg, Randers og Viborg. Destinationssamarbejdet omfatter i dag otte øst- og midtjyske kommuner. VisitAarhus er en erhvervsdrivende fond, der har til formål at medvirke til at udvikle turismen, markedsføre destinationen som rejsemål for ferie- og erhvervsturister samt bidrage til, at turismen i området skaber resultater lokalt, regionalt og nationalt.