VisitAarhusregionen
Slåen Sø ved Silkeborg

Fremtidens turisme i Aarhusregionen bliver bæredygtig

7/13/2020

Få turister har i dag bæredygtighed som afgørende motiv, når de vælger feriedestination, men alt tyder på, at det er ved at vende. VisitAarhus har derfor sat sig for at gå forrest og arbejde for, at fremtidens turisme i Aarhusregionen bliver bæredygtig.

Hvordan danske og udenlandske gæsters adfærd vil være i kølvandet på corona-pandemien er ikke til at forudse, men alt tyder på, at vejen frem er grøn.

”Vi forventer, at efterspørgslen efter bæredygtige oplevelser vil stige i fremtiden. Hvis vi skal have fornyet gang i turismen i Aarhusregionen, så skal vi sætte øget fokus på, at vi er en grøn destination og give de besøgende mulighed for at træffe bæredygtige rejsevalg,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

En ny undersøgelse om danskernes rejsevaner i 2020 foretaget af analyseinstituttet Epinion viser, at coronakrisen har gjort danskerne mere opmærksomme på klimaet, og hver fjerde tænker mere på miljø og bæredygtighed ift. deres forbrugsvaner. Ligeledes viser en analyse fra VisitDenmark, at også udenlandske turister i stigende grad forventer, at miljøvenlige og bæredygtige tiltag vil få betydning for deres valg af rejsemål i fremtiden.

VisitAarhus har allerede igangsat flere tiltag. VisitAarhus har netop udarbejdet en liste med gode råd til en mere bæredygtig ferie. På listen er blandt andet et udvalg af bæredygtige restauranter og hoteller og grønne råd om at medbringe egen vandflaske, tage offentlige transportmidler og huske ikke at fylde tasken med turistbrochurer, fordi de i dag findes digitalt. Listen er på 10 punkter og kan findes her: www.visitaarhusregionen.dk/10-groenne-raad-til-et-baeredygtigt-ophold 

”At tilbyde gæster et bæredygtigt ophold handler ikke om løftede pegefingre, men om at vi med god service og information sørger for, at gæsten kan opleve vores fantastiske destination med god samvittighed. Vi oplever, at mange gæster gerne vil handle bæredygtigt, men de ved ikke hvordan. Det har vi i høj grad fokus på at hjælpe med”, siger Pia Lange Christensen.

VisitAarhus har i juli ansøgt om at blive certificeret som bæredygtigt destinationsselskab. Derudover har VisitAarhus netop modtaget en økonomisk håndsrækning på 3,4 millioner kroner fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til projektet ”Grøn Genstart”, der bl.a. skal skabe en ny, grøn identitet for hele Aarhusregionen.

”Vi oplever, at rigtig mange aktører i turisterhvervet i Aarhusregionen gør en stor indsats på det bæredygtige område, men generelt har branchen brug for mere viden og værktøjer. Projektet Grøn Genstart giver os mulighed for at komme stærkt igen som destination ovenpå corona-krisen, hvor bæredygtighed bliver vejen frem,” siger Pia Lange Christensen.

VisitAarhus har flere års erfaring med bæredygtig turisme. Temaer som affaldssortering, mindre madspil, mere økologi og bæredygtige transportmuligheder har længe været vigtige, når byer konkurrerer om værtskab for kongresser. VisitAarhus har i samarbejde med Aarhus Universitet, Aarhus Events, WorldPerfect og Klimasekretariatet bl.a. udgivet en grøn konference- og event-håndbog og også udarbejdet håndbogen ’Vigtig viden om events og bæredygtighed’ målrettet de 2200 frivillige Rethinkers, der hjælper til ved byens mange events og konferencer.

De bæredygtige tiltag har styrket Aarhus’ position som kongresby internationalt. Aarhus nu ligger som nummer 13 på The Global Destination Sustainability Index (GDX Index), der rangerer 50 byer fra hele verden efter deres præstation på forskellige parametre inden for bæredygtighed med særlig fokus på erhvervsturisme.

For yderligere information kontakt venligst:
Direktør Pia Lange Christensen, VisitAarhus, telefon 29 10 03 09, plc@visitaarhus.com

Om VisitAarhus: VisitAarhus er Aarhusregionens officielle turistorganisation, der dækker over storbyen Aarhus samt de omkringliggende byer og områder Djursland, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg, Randers og Viborg. Destinationssamarbejdet omfatter i dag otte øst- og midtjyske kommuner. VisitAarhus er en erhvervsdrivende fond, der har til formål at medvirke til at udvikle turismen, markedsføre destinationen som rejsemål for ferie- og erhvervsturister samt bidrage til, at turismen i området skaber resultater lokalt, regionalt og nationalt.