VisitAarhusregionen
Rethinker modtagelse af krydstogtgæster i Aarhus

Opgaven som frivillig velkomstvært hitter

3/4/2020

Det er så populært at byde krydstogt-gæsterne velkommen til Aarhus, at VisitAarhus må bede de frivillige ReThinkers om maximalt at tage tre vagter som velkomstværter. 

Den store interesse er tegn på, at VisitAarhus har fat i den rigtige ende, når det gælder rekruttering og fastholdelse af byens mange frivillige ildsjæle.

Mandag aften kl. 18 åbnede tilmeldingen til opgaven som velkomstvært ved dette års krydstogtanløb. Normalt plejer tilmeldingen at gå efter først til mølle, men sådan kunne det ikke gå i år, hvis alle frivillige skulle få mulighed for en plads på det eftertragtede hold.

Allerede sidste år kunne Ulla Lund, frivilligchef i VisitAarhus, fornemme, at interessen for at være velkomstvært ved krydstogtanløb langt oversteg antallet af frivilligvagter. Hun måtte derfor i år for første gang opfordre de frivillige til at begrænse antallet af vagter til tre styk pr. frivillig.  

”Det er overvældende, at interessen er så stor. Det viser, at opgaven som frivilligvært for byens gæster er både meningsfuld, attraktiv og sjov. Vi har blandt de frivillige ReThinkers skabt et unikt fællesskab, som de frivillige opsøger og ønsker at forblive i. De får personligt noget igen via oplevelserne og fællesskabet, og så møder de frivillige stor taknemmelighed fra turisterne, som er meget imponerede og glade for den varme velkomst. Det har skabt den unikke position, at vi har flere hænder, end vi har opgaver på havnen. Det er vildt, men heldigvis har vi masser af andre opgaver på listen til vores frivillige,” siger Ulla Lund, frivilligchef under VisitAarhus. 

Udover opgaven som velkomstvært er der også brug for frivillige hænder til en masse andre opgaver inden for events, festivaler, arrangementer og sportsbegivenheder i Aarhus og omegn. Blandt andet ved VM i Badminton for hold til maj og ved fejringen af H.M. Dronningens 80-års fødselsdag i juni.

”Aarhus ville ikke være det samme uden de mange frivillige ildsjæle. Det er fantastisk at møde de mange Rethinkers til de store begivenheder, og når de byder gæster velkommen til Aarhus. De frivillige er et synligt bevis på, at Aarhus er smilets by, det vil jeg gerne på hele byens vegne takke dem for ” siger Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune, der bidrager økonomisk til frivilligprogrammet.

Frivilligprogrammet i Aarhus er en stor succes, og VisitAarhus får henvendelser fra nær og fjern med ønske om videndeling. Senest fra Turisthus Nord i Skagen samt fra VisitBodø i Sverige, der skal være Europæisk Kulturhovedstad i 2024. De mange henvendelser fra virksomheder og foreninger har ført til, at VisitAarhus dette forår afholder to totalt udsolgte Master Class i Frivillighed for at inspirere andre til, hvordan man opbygger og bevarer et stærkt frivilligprogram. 

For yderligere information kontakt venligst:

Frivillighedschef i VisitAarhus, Ulla Svenningsen Lund, på telefon 22 64 78 65 eller mail ul@visitaarhus.com eller direktør i VisitAarhus, Pia Lange Christensen, på telefon: 29 10 03 09 eller mail: plc@visitaarhus.com

Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice, via pressechef Michael Jaap på telefon 40 22 87 99, mija@aarhus.dk

Om VisitAarhus’ frivilligprogram: 

VisitAarhus har et team på 2.100 frivillige ReThinkers. Frivillighedsprogrammet blev oprettet i forbindelse med kulturhovedstadsåret i 2017, og med finansiering fra Købmand Hermann Sallings Fond kunne VisitAarhus fortsætte indsatsen efter 2017. Et frivilligprogram af denne størrelse er unikt i Europa, hvor Aarhus som eneste by stiller frivillige ambassadører til rådighed ved kulturelle begivenheder, events, sportsarrangementer, krydstogtsanløb med mere året rundt.

Om VisitAarhus: VisitAarhus er Aarhusregionens officielle turistorganisation, der dækker over storbyen Aarhus samt de omkringliggende byer og områder Djursland, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg, Randers og Viborg. Destinationssamarbejdet omfatter i dag otte øst- og midtjyske kommuner. VisitAarhus er en erhvervsdrivende fond, der har til formål at medvirke til at udvikle turismen, markedsføre destinationen som rejsemål for ferie- og erhvervsturister samt bidrage til, at turismen i området skaber resultater lokalt, regionalt og nationalt.