VisitAarhusregionen
Mød Pyrus på Museum Østjylland

Oplev julestemningen i Aarhusregionen

11/16/2020

Selvom meget er anderledes i år og juleaktiviteter på stribe må aflyses, så forbliver julestemningen og julehyggen nærværende overalt i Aarhusregionen. 

På torve, i gågader og stræder bliver tusindvis af julelys tændt og spreder julehygge og glæde i den mørke tid, og mange attraktioner byder på juleoplevelser for hele familien. 

Jul i Den Gamle By og Tivoli Friheden er absolutte highlights i Aarhus, men også hos Ree Safari Park, på Museum Østjylland, Gammel Estrup, Fregatten Jylland, i Museum Silkeborg og mange andre steder i Aarhusregionen arbejdes der på højtryk for at skabe hyggelige juleoplevelser og give hverdagen julekulør i denne mørke tid.

”Vi har alle ekstra meget brug for at julehygge i år. Mange af de traditionelle julearrangementer er desværre aflyst på grund af corona, men det er alligevel lykkes at få en masse fantastiske oplevelser og juletilbud op at stå til glæde for borgere og besøgende i hele destinationen,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

I julebyen Aarhus tændes der i denne juletid flere lys end nogensinde før. Udover det smukke julelystæppe over Strøget og den funklende indpakning af Sallings facade, tændes snart også en række lysende portaler ved torve, pladser og indkøbscentre, og et helt ”lysttag” over midtbyen tændes omkring 1. søndag i advent.

Tivoli Friheden er igen i år forvandlet til et magisk jule-land spækket med over 300.000 julelys, juleboder, julemand og Danmarks måske højeste juletræ af lys og i Musikhuset er der masser af julekoncerter på programmet. Også i Den Gamle By kræses der om gæsterne i år.  Her kan gæsterne gå på opdagelse på juleruten, tage på julesporjagt eller nyde et fantastisk julemåltid i den nyåbnede restaurant Gæstgivergården.

”I Den Gamle By hylder vi julen og traditionerne. Traditioner, som særligt i krisetider som denne bliver forstærket og har en særlig kraft, hvis betydning man ikke skal undervurdere. Vi har stort fokus på at sikre gæsterne en tryg og sikker oplevelse, og derfor beder vi alle om at købe billet online, inden man møder op på museet. På den måde sikrer vi, at der er god plads, hvilket er altafgørende. Det betyder til gengæld også, at der ikke er så mange billetter til rådighed som tidligere,” siger Thomas Bloch Ravn, museumsdirektør i Den Gamle By.

I Skanderborg, Silkeborg, Viborg, Randers, Favrskov og på Djursland er der også godt gang i juleforberedelserne.

I Skanderborg kører nisserne gennem byens gader i julemandens kane i december, og på Skanderborg Station har Skanderborg Museum indrettet en hyggelig julebutik i den gamle ventesal på Perron 1. I Silkeborg er de gamle handelsgader smukt pyntet med glimtende julelys. Gårdbutikken Gothenborg byder indenfor til julehygge, og på Museum Silkeborg fejres julen med juleudstillingen "Livet på landet i 1800-tallet".

Jul i Viborg er noget særligt, og tusindvis af smukke lys spreder julehyggen helt ud i de historiske gader. Snart åbner byens hyggelige skøjtebane, og så er det også muligt at træde ind bag kulisserne til årets store julefilm ’Julemandens Datter 2’, som netop er optaget i Viborg.

På Djursland er der masser af juleaktiviteter for store og små. På Gammel Estrup kan de besøgende deltage i en ægte herregårdsjul og opleve herskab og tjenestefolk forberede sig til julen som i gamle dage. I Ree Park Safari fejres julen i stor stil med skøjtebane, juleboder og juletogtur blandt elge og bisoner på prærien, og hos Fregatten Jylland bliver der masser af juleoplevelser ombord på verdens længste træskib, der er oplyst af guirlanden i masterne.

I Randers er Danmarks ældste gågade og den historiske bymidte udsmykket med flere end en halv million julelys. Et af de helt store tilløbsstykker i Randers bliver årets juleudstilling ’ Pyrus – Forever’ på Museum Østjylland, der viser de originale kostumer og rekvisitter fra den populære julekalender.

”På Museum Østjylland i Grenaa, Randers og Ebeltoft har vi som altid arbejdet benhårdt for at bringe julestemningen helt i top. I Grenaa handler det om julen i en sparetid. I Randers kan man gå på opdagelse i universet fra Pyrus-julekalenderne. Endelig drysser vi julestøv ud over det hele i Maltfabrikken i Ebeltoft, hvor maltmusene er gået amok og har spredt julestemning. Og selvfølgelig må børn og barnlige sjæle ikke gå glip af jagten på nisserne, der har efterladt sig spor alle steder i Museum Østjylland,” siger Museum Østjyllands chef Jørgen Smidt-Jensen.

Alle steder har kreativiteten været stor for at skabe julehygge i trygge og sikre rammer.

”Alle attraktioner, museer og turismevirksomheder har nu flere måneders erfaring med at overholde retningslinjerne og skabe gode og sikre oplevelser, og de gør det rigtig godt. Jeg vil opfordre borgere og besøgende til trygt at tage del i julefestlighederne, så vi alle kan komme i julestemning. Der er alle muligheder for juleoplevelser lige her i Aarhusregionen, og vi passer rigtig godt på hinanden i juletiden” siger Pia Lange Christensen.

Se et stort udvalg af de mange juleaktiviteter i hele Aarhusregionen på 

Jul i Aarhusregionen

Jul i Aarhus

Jul i Randers

Jul på Djursland

Jul i Viborg

Jul i Silkeborg

Jul i Skanderborg

For yderligere information kontakt venligst:
Direktør Pia Lange Christensen, VisitAarhus, telefon 29 10 03 09,
plc@visitaarhus.com