VisitAarhusregionen
Vandretur i Silkeborg

Outdoor-satsning giver bonus: Rekordår for turismen i Silkeborg

2/12/2020

Silkeborgs satsning som Danmarks Outdoor Hovedstad giver bonus for turismen. Hoteller og campingpladser i Silkeborg kommune har i 2019 haft et rekordår med over 635.000 overnatninger, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er en stigning på 8,3% i forhold til 2018, og antallet af overnatninger slår dermed den hidtidige rekord fra 2017, hvor Silkeborg var en del af Europæisk Kulturhovedstad.

”Den flotte fremgang understreger, at Silkeborg med visionen om at være Danmarks Outdoor Hovedstad på få år har fået skabt en stærk profil og en spændende fortælling om natur og oplevelser, som tiltrækker både danske og udenlandske gæster. Den fortælling bliver yderligere styrket af det nye samarbejde på tværs af kommunerne i regi af VisitAarhus,” siger direktør Pia Lange Christensen, VisitAarhus.

Silkeborg blev i juli 2019 en del af destinationssamarbejdet VisitAarhus, som nu tæller otte øst- og midtjyske kommuner. Silkeborg Kommune har i en årrække arbejdet aktivt på at styrke friluftslivet i kommunen, og da Friluftsrådet i 2017 kårede Silkeborg til ’årets friluftskommune’, blev det besluttet at markedsføre Silkeborg som Danmarks Outdoor Hovedstad.

”Der er et kæmpe potentiale i naturen i og omkring Silkeborg, og det er dejligt at se, at vores outdoor-vision allerede nu giver så flotte resultater for turistbranchen. Det skyldes ikke mindst, at outdoor er noget, som hele Silkeborg er samlet om og gerne deler med vores gæster,” siger borgmester Steen Vindum, Silkeborg Kommune. Han glæder sig over, at Silkeborg næste år udpeget som vært for den internationale konference ’Outdoor Sports Euro’Meet 2021’, der samler europæiske outdoor-byer, forskere, universiteter, organisationer og andre outdoor-interesserede.

Det er især hotellerne og feriecentrene, der har oplevet fremgang i 2019. Her er antallet af overnatninger steget med over 15,6% til i alt 273.326, men også campingpladserne har trods en meget våd sommer i 2019 haft en flot sæson med over 271.000 overnatninger, en stigning på 3,9% fra 2018. Stigningen er i høj grad båret af udenlandske gæster, der er gået frem med 11,5%, ligesom også 7,6% flere danskere fandt vej til Silkeborgs hoteller og campingpladser. 

Samtidig med det stigende antal overnatninger har Silkeborg mange endags-gæster, og Pia Lange Christensen oplyser, at mange gæster fra krydstogtanløbene i Aarhus tager turen til Silkeborg Kommune for f.eks. at sejle med Hjejleselskabet eller køre med veteranbanen i Vrads. Alene i 2020 ventes 42 krydstogtanløb.

For yderligere information kontakt venligst
Direktør, Pia Lange Christensen, VisitAarhus, telefon 29 10 03 09,
plc@visitaarhus.com
Borgmester Steen Vindum, Silkeborg Kommune, telefon 26 29 37 32

Om VisitAarhus - VisitAarhus er Aarhusregionens officielle turistorganisation, der dækker over storbyen Aarhus samt de omkringliggende byer og områder Djursland, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg, Randers og Viborg. Destinationssamarbejdet omfatter i dag otte øst- og midtjyske kommuner. VisitAarhus er en erhvervsdrivende fond, der har til formål at medvirke til at udvikle turismen, markedsføre destinationen som rejsemål for ferie- og erhvervsturister samt bidrage til, at turismen i området skaber resultater lokalt, regionalt og nationalt.