VisitAarhusregionen
ReThinker til Blomsterfestival i Tivoli Friheden

ReThinkers giver kulturaktører i Aarhusregionen en generøs sommerhåndsrækning med blomster og kanonkrudt

7/9/2020

VisitAarhus frivillige ReThinkers oplever lige nu stort behov for samarbejde og fællesskab fra det hårdtprøvede kulturliv.

De frivillige ReThinkers er i høj grad klar til at tage fat og samarbejde omkring værtskabet og formidlingen af kulturoplevelser i Aarhusregionen. Der er endda overskud til, at endnu flere kulturaktører kan få gavn af de frivillige ReThinkers generøse hjælp. 

Opbakning til samarbejde 

I løbet af få timer blev samtlige vagter for hele juli revet væk, da Tivoli Friheden henvendte sig til VisitAarhus Frivilligprogram for at få hjælp til formidling af deres store nye Blomsterfestival. Opbakningen fra de frivillige var overvældende og har betydet, at der nu er igangsat et blomstrende samarbejde til stor gensidig glæde for begge parter.

Helle Bechmann er en af de frivillige ReThinkers, som var heldig at nå at få en formidlings-opgave til Blomsterfestivalen, og hun udtrykker en smittende begejstring over at være blevet en del af blomsterparadiset i Friheden:  
 
Jeg holder rigtig meget af blomster og arbejder selv gerne med buketter og dekorationer. Derfor blev jeg straks interesseret, da muligheden opstod for at være frivillig vært ved Frihedens Blomsterfestival. Når dette også kombineres med glade gæster, søde medarbejdere i Friheden og dejlige frivilligkolleger, kan jeg ikke ønske mig mere.” siger Helle Bechmann, som har været ReThinker siden 2016. 

Levende gæsteformidling 

Det er ikke nyt, at ReThinkers er positive mennesker. Det er nyt, at verden er forandret. Lige nu er der mere end nogensinde brug for den attitude og følelse af fællesskab som ReThinkers bringer for dagen. Efter måneder med virtuelt samvær har det fysiske møde og den levende formidling fået en helt særlig betydning. Gæsterne til Blomsterfestivalen bliver mødt af levende mennesker, der har tid til en snak om stort og småt, bier og også blomster – de frivillige er det ekstra flødeskum, som giver gæsterne en helt unik velkomstoplevelse. Den nærværende velkomst og håndsrækning til både gæster og kulturaktører er der behov for. Særligt denne sommer.   

Fællesskabsfølelse

ReThinkers siger det ikke kun med blomster denne sommer. Splitte mine bramsejl, der er også topmotiverede ReThinkers ombord på Fregatten Jylland lige nu, der hjælper med topgæsteservice. Fregatten Jylland er fulde af taknemmelighed overfor den hjælp og den ekstra fællesskabsfølelse som ReThinkers tilfører kulturoplevelsen i Ebeltoft:  

På Fregatten Jylland har vi stor fornøjelse af samarbejdet med ReThinker-teamet hos VisitAarhus, hvor vi bl.a. har rekrutteret en række nye frivillige til at hjælpe os særligt gennem højsæsonen. Det er tydeligt at mærke, at ReThinkers har en helt særlig tilgang og ikke mindst en udpræget begejstring for nye opgaver og fællesskaber” siger Karin Buhl Slæggerup, direktør Fregatten Jylland. 

Opfordring til andre kulturaktører 

Frivilligchef Ulla Lund opfordrer til, at endnu flere rækker ud og gør brug af den enestående bank af frivillige, som vi har i Aarhus. Flere kan få glæde af den ekstra værdi de frivillige tilfører ethvert arrangement.  

Det er rigtig dejligt, når byens kulturaktører har opgaver som også kan involvere ReThinkers og samtidig skabe øget værdi for både gæsterne, samarbejdspartnerne og Aarhus. Vores frivillige ReThinkers står på spring, når kulturlivet kalder, så jeg vil gerne opfordre kulturaktører i Aarhusregionen til at være opmærksomme på den kæmpe ressource ReThinkers er”, siger Frivilligchef Ulla Lund.  

For yderligere information og inspiration kontakt venligst 

Frivillighedschef i VisitAarhus, Ulla Lund, på telefon 22 64 78 65 eller mail ul@visitaarhus.com  

Om VisitAarhus’ frivilligprogram  

VisitAarhus har et team på 2.100 frivillige ReThinkers. Frivillighedsprogrammet blev oprettet i forbindelse med kulturhovedstadsåret i 2017, og med finansiering fra Købmand Hermann Sallings Fond kunne VisitAarhus fortsætte indsatsen efter 2017. Et korps af frivillige af denne størrelse er unikt i Europa, hvor Aarhus som eneste by stiller frivillige ambassadører til rådighed ved kulturelle begivenheder, events, sportsarrangementer, krydstogtsanløb med mere året rundt. Frivilligprogrammet i Aarhus er en stor succes, og har netop søsat initiativet Master Class i Frivillighed, hvor VisitAarhus deler ud af den store og enestående viden om involvering af frivillige.  

Om VisitAarhus  

VisitAarhus er Aarhusregionens officielle turistorganisation, der dækker over Aarhus samt de omkringliggende byer og områder Djursland, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg, Randers og Viborg. Destinationssamarbejdet omfatter i dag otte øst- og midtjyske kommuner. VisitAarhus er en erhvervsdrivende fond, der har til formål at medvirke til at udvikle turismen, markedsføre destinationen som rejsemål for ferie- og erhvervsturister samt bidrage til, at turismen i området skaber resultater lokalt, regionalt og nationalt. 

Billedtekst 
Helle Bechmann er med til at gøre en forskel for Blomsterfestivalen i Friheden denne sommer. fotograf: Per Bille, Ry-foto.dk