VisitAarhusregionen
Montana Designværelse på Hotel Oasia Aarhus

Sommeren oversteg forventningerne men efteråret tegner sort for turismen

8/11/2020

Det nye Covid-19-udbrud betyder, at besøgstallet hos attraktioner og museer i Aarhus styrtdykker, mens overnatningsstederne får afbud på stribe. Heldigvis kan de aarhusianske turismevirksomheder se tilbage på en overraskende god sommer.

Flere attraktioner og museer slog besøgsrekord. Butikker og restauranter kunne melde om flot omsætning. Og nu viser tal fra de aarhusianske hoteller, at belægningen i sommerferien, trods dårlige forudanelser, er endt på samme flotte niveau som sidste år.

Aarhus har i juli været et attraktivt besøgsmål for turister fra hele landet med lyst til en overnatning i Smilets By. Aarhusianske hoteller har i juli gennemsnitligt haft en belægning, der er to procent over niveauet sidste år, som ellers var et rekordår for byens hoteller.

Regeringens hjælpepakke med halv pris på entréen til museer og kulturinstitutioner har tilskyndet danskernes lyst til at komme ud i det danske land denne sommer. Og heldigvis for Aarhus har mange danskere valgt, at turen skulle gå mod den jyske hovedstad.

”Sommeren er gået langt bedre, end vi havde turde håbe på, men der er også blevet kæmpet for det. I VisitAarhus har vi lagt mange kræfter i dansk markedsføring med nye kampagne for at få danskerne til at besøge Aarhusregionen denne sommer. Derudover har et stærkt samarbejde med Aarhus Kommune, Aarhus City Forening m.fl. mobiliseret kræfter til et boost i byen. Det har givet pote. Og jeg er stolt af de mange aarhusianske overnatningssteder, spisesteder og attraktioner, der har rejst sig efter en barsk periode i foråret og er kommet stærkt igen hen over sommeren,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

Hotel Oasia er blandt de hoteller, hvor sommeren er gået over al forventning. Hotellet er midt i en større udvidelse og trods det, har efterspørgslen efter værelser været massiv.

”Selvom vi er midt i en udvidelse af vores faciliteter, er gæsterne strømmet til. Vi har haft besøg af mange danske gæster men også af mange nordmænd og tyskere. Vi er glade for den store opbakning, som turisterne har vist os gennem sommeren,” siger Rasmus Nørgaard, General manager hos Hotel Oasia Aarhus.

Hos Hotel GUESTapart i Skejby er glæden over sommerferien også stor. Hotellets indtjening i juli nåede nye højder.

”I juli måned kunne vi de fleste dage melde alt udsolgt. Det er utvivlsomt et væsentligt element, at vores store værelser har kapacitet på op til fem personer og har fuldt udstyrede køkkener. Så de har været et oplagt valg for børnefamilier,” siger Niels Bonkegaard, direktør hos hotel GUESTapart i Skejby.

Trods de flotte overnatningstal, som sommeren har kunne byde på, er direktøren i VisitAarhus bekymret for efteråret. Denne bekymring er blevet ekstra forstærket efter det nye covid-19 udbrud.

”Træerne vokser ikke ind i himlen. Vi har haft en overraskende god sommer, men tabet fra nedlukningen er ikke tjent ind, støttepakkerne løber ud, halv pris på entréen stopper, 6-dages reglen udgør en stor hindring, og vi forventer ikke så mange internationale gæster til Aarhusregionen i efteråret, som vi plejer. Nu hvor Aarhus samtidig er ramt af et nyt covid-19-udbrud, er det en meget usikker fremtid turisterhvervet går i møde i efteråret,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

Rasmus Nørgaard fra Hotel Oasia Aarhus deler vurderingen:

”Sommerferien er slut, og vi kan mærke, at efterspørgslen er faldet markant. Nu stiger smittetrykket, så vi er meget bekymrede for efteråret. Vi plejer eksempelvis at have en fuldt booket festuge, men i år har vi stadig en del værelser at sælge. Vi ser, at bookingerne kommer senere og folk afventer og så oplever vi, at der kommer flere annulleringer på den korte bane på grund af corona,” siger Rasmus Nørgaard, general manager hos Hotel Oasia Aarhus.

Bekymringen for efteråret får dog ikke lov at overdøve glæden ved sommerens gang hos direktøren for VisitAarhus.

”Lige nu står vi sammen om at bekæmpe det nye udbrud af covid-19. Men vi skal have lov at glæde os over, at Aarhus har haft en rigtig god sommer med mange besøgende. Det betyder, at flere turismevirksomheder end ventet har holdt skindet på næsen og undgået lukning. Og det betyder, at der er skabt omsætning og sikret arbejdspladser i byen”, siger Pia Lange Christensen.

For yderligere information kontakt venligst:
Direktør Pia Lange Christensen, VisitAarhus, telefon 29 10 03 09,
plc@visitaarhus.com