VisitAarhusregionen
MS Dagmar ved Skanderborg Sø

Turisterne er strømmet til Skanderborg denne sommer

8/11/2020

Skanderborg har været fuld af liv i sommerferien, og turismevirksomhederne melder om stor travlhed. Attraktioner har slået besøgsrekord, hoteller og campingpladser melder om fulde huse og efterspørgslen på kanoer til en tur på Gudenåen har været massiv. 

Desuden har velkomstværterne på det mobile turistkontor på Himmelbjerget haft travlt med at dele kort ud og guide de besøgende til attraktioner og seværdigheder i Skanderborg om omegn.

Der var stor usikkerhed at spore hos overnatningssteder, spisesteder og attraktioner op til ferien. Forårets nedlukning af landet gav stor bekymring i forhold til sommerferieturismen. Heldigvis er det gået langt bedre end frygtet. Mange danskere har valgt at lægge turen forbi Skanderborg og har i hobetal besøgt både Himmelbjerget, Gudenåen og det hyggelige skib M/S Dagmar på Skanderborg Sø.

”Sommeren er gået langt bedre, end vi havde turde håbe på. Covid-19 har betydet, at danskerne for de flestes vedkommende er blevet i Danmark i år, og vejret har tilskyndet både udendørs og indendørs oplevelser. Fra VisitAarhus’ side har vi også lagt mange kræfter i dansk markedsføring med en ny kampagne for at få danskerne til at besøge Skanderborg og resten af vores region. Og jeg er virkelig stolt af de mange overnatningssteder, spisesteder og attraktioner, der har rejst sig efter en barsk periode og er kommet stærkt igen,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

Hos VisitAarhus’ mobile turistkontorer på Himmelbjerget har velkomstværterne hen over sommeren haft meget travlt. De har blot i juli serviceret over 3500 gæster.

”Antallet af besøgende hos vores mobile turistkontor på Himmelbjerget har været helt vildt. Vi har oplevet, at mange danskere er taget på Himmelbjerget for at gense bjerget, som de besøgte med Folkeskolen for mange år siden, og nu skal det vises frem til børn og børnebørn. Det er simpelthen blevet et ’must see’ i år. Så vores velkomstværter har været til stede på Himmelbjerget for at komme i snak med de besøgende og inspirere dem til at besøge Skanderborg og Søhøjlandets mange andre attraktioner og seværdigheder,” siger Pia Lange Christensen.

Hos M/S Dagmar, der hele sommeren sejler rundfart på Skanderborg Sø, har sommeren været fabelagtig. Turistbåden har haft publikumsrekord:
Det er gået over al forventning. Til trods for at vi sejlet med reduceret antal besøgende på grund af covid-19, har vi alligevel haft en 100 procents stigning i antallet af gæster i juli måned i forhold til sidste år. End ikke det dårlige vejr har afholdt de besøgende fra en sejltur på Skanderborg Sø. Nu har vi godt vejr, så jeg forventer at succes’en fortsætter langt ind i august. Jeg kan slet ikke få armene ned,” siger Peter Bøgh, Fjordline Shipping og reder af M/S Dagmar.

Hos Hotel Skanderborghus er glæden også stor. Hotellets belægningsprocent har været rekordhøj denne sommer.

”Vi har haft den bedste sommer på hotellet nogensinde. Vi har aldrig før været i nærheden af denne sommers belægningstal og har ikke haft et ledigt værelse fra midten af juni og frem til i dag. Så denne sommer har turismemæssigt været en kæmpe succes for os,” siger Claus Slott, ejer af hos Hotel Skanderborghus.

Også Knudhule Badehotel melder om en rigtig god sommer med en meget høj belægningsprocent.

”Vi har haft travlt lige siden genåbningen. I juli har vi haft en belægning på 96 procent. Telefonkøen har været enorm, og vi har måttet sige nej til lige så mange, som vi har taget imod,” siger Anders Kalstrup, ejer af Knudhule Badehotel.

Trods de flotte besøgs- og overnatningstal, som sommeren har kunne byde på, er direktøren i VisitAarhus bekymret for efteråret.

”Vi har haft en overraskende god sommer, men træerne vokser ikke ind i himlen. Tabet fra nedlukningen er ikke tjent ind, støttepakkerne løber ud, halv pris på entréen stopper, 6-dages reglen udgør en stor hindring, og vi forventer ikke så mange internationale gæster til Aarhusregionen i efteråret, som vi plejer. Dertil ved vi ikke, hvordan covid-19 udvikler sig i efteråret,” siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

Hos Hotel Skanderborghus og Knudhule Badehotel deler man vurderingen:

”75 procent af vores værelser er booket de næste måneder frem og hvis det går, som det gør nu, forventer vi et årsresultat på samme gode niveau som sidste år. Men Covid-19 er blusset op i både Aarhus og Silkeborg og vi ved ikke, hvad fremtiden bringer. De store selskaber og julefrokoster bliver det nok ikke til, og konferencerne i efteråret er jeg også meget nervøs for,” siger Claus Slott, ejer af hos Hotel Skanderborghus.

”Det går rigtig godt lige nu, og vi ser ind i et efterår, hvor vi får masser at lave. Men med udbruddene i byerne omkring os ligger frygten for en nedlukning i baghovedet. Det kan blive katastrofalt for hele branchen,” siger Anders Kalstrup, ejer af Knudhule Badehotel.

Bekymringen for efteråret får dog ikke lov at overdøve glæden ved sommerens gang hos direktøren for VisitAarhus.

”Vi skal huske at glæde os over, at sommeren er gået over forventning. Det betyder, at flere turismevirksomheder end ventet har holdt skindet på næsen og undgået lukning. Og det betyder, at der er skabt omsætning og sikret arbejdspladser i Skanderborg og hele vores fælles destination,” siger Pia Lange Christensen.

For yderligere information kontakt venligst:
Direktør Pia Lange Christensen, VisitAarhus, telefon 29 10 03 09,
plc@visitaarhus.com