Aarhus Festuge

Årets største begivenheder

Foto: Martin Dam Kristensen

Hvad skal du opleve i Aarhusregionen? Få her en oversigt over nogle af årets største begivenheder, som finder sted året rundt.

Er du til science fiction, klassiske biler, outdoor-aktiviteter, festivaler, koncerter eller vikinger? Eller noget helt andet? Glæd dig til de mange begivenheder, der altid ligger og venter på at blive oplevet.

 

Vær opmærksom på at nogle begivenheder kan være aflyst eller udsat pga. Covid19.

NorthSide
NorthSide er en af Danmarks største musikfestivaler, hvor du kan opleve både danske og udenlandske topartister. NorthSide har et skarpt fokus på økologi og bæredygtighed og adskiller sig fra andre festivaler ved at være en byfestival tæt på Aarhus centrum.
Viborg Snapsting
Viborg Snapsting er en helt unik spejling af en stor, gammel tradition, der har samlet lokale og gæster udefra i Viborg i mere end tusinde år. Det oprindelige Viborg Snapsting havde sin glansperiode fra midten af 1400-årene til den mistede pusten efter statsbankerotten i 1813.
Come2Live Slotskoncert - Frijsenborg Slot
Come2Live i Frijsenborg Slotspark er en del af en række slotskoncerter med fokus på medrivende musikoplevelser, lækker mad, stærkt fællesskab og unikke omgivelser. Få en uforglemmelig god oplevelse hvor intet er overladt til detaljen, når Come2Live slår dørene op til en af årets smukkeste koncertoplevelser.
Riverboat Jazz Festival
Riverboat Jazz Festival foregår på Silkeborg søerne og på Gudenåen, i byens centrum, på torve og gader, på restauranter og værtshuse, i kirker, på spillestedet RAMPELYS, i telte placeret centralt i byen - kort sagt, overalt i byen.
Hærvejsmarchen
HÆRVEJSMARCHEN er Nordeuropas største IML Walking Association march og afholdes altid den sidste weekend i juni på de historiske og naturskønne ruter i og omkring Viborg. Byen summer af liv, når HÆRMARCHEN skydes igang. Kom og vær med, når der er dømt vaske ægte byfest i Viborg.
Blomsterfestival i Tivoli Friheden
I sommerferien kan du i Tivoli Friheden opleve Danmarks største blomsterfestival. Der vil hver eneste dag i juli være inspirerende aktiviteter og events - selvfølgelig med blomsten i centrum.
Verdensballetten på Møllerup Gods
Verdensballetten er en særlig oplevelse, der trækker mere end tusinde gæster til hvert år – blandt andet fra kongehuset. Siden 2012 har det hver sommer været muligt at nyde ballet i verdensklasse under den åbne sommerhimmel foran Møllerup Gods midt i Nationalpark Mols Bjerge.
Aarhus Jazz Festival
Når du er til Aarhus Jazz Festival, er der musik i hele byen - fra Bispetorv til Klostertorv, Dokk1, Ridehuset og Musikhuset - du finder jazz i verdensklasse overalt i byen. Udvælg de koncerter, du ikke vil gå glip af, eller gå rundt i byen, og lad dig overraske.
Moesgaard Vikingetræf
Til Moesgaard Vikingetræf mødes vikinger fra hele verden på Moesgaard strand. Oplev deres dagligliv, når vikingerne mødes for at vise deres kunnen inden for alt fra våbenbrug, ridning, kunsthåndværk, dagligvarer og mad.
Smukfest
Smukfest også kendt som Skanderborg Festival eller Danmarks Smukkeste Festival, er en dansk musikfestival som afholdes hver sommer i den anden weekend i august i Skanderborgs Dyrehave.
Randers Festuge
Randers Festuge er en tilbagevendende festival, som hvert år finder sted den første uge i august. Hen over ni dage kan du opleve den skønne stemning, der fylder Randers by med masser af store oplevelser inden for musik, kunst og debat.
Outdoorfestivalen
Oplev et stort udvalg af aktiviteter i smukke naturomgivelser. Festivalen er for små, store, nybegyndere, øvede og personer med særlige behov – til lands, til vands og i luften.
SCI-FI-CON
SCI-FI-CON er Danmarks største Star Wars og science fiction-messe, og samler det allerbedste fra science fiction og fantasy-universet i Arena Randers.
Thomas & Uber Cup 2020 - VM i badminton
Glæd dig til at VM i herre og dame badminton for hold for første gang finder sted samlet i Europa - det hele kan opleves i Ceres Park & Arena.
Aarhus Festuge
Under Aarhus Festuge summer byen af liv og kultur. Oplev, hvordan pladser og byrum bliver forvandlet til kreative oaser, og nyd den helt særlige festuge-stemning, der hersker overalt i byen.
Food Festival
Food Festival er Nordens største madfestival. Hvert år først i september slår festivalen dørene op til en weekend fyldt med inspiration og kulinariske oplevelser i de smukke omgivelser ved Tangkrogen i Aarhus.
Viborg Animation Festival
Viborg Animation Festival er Danmarks største animationsfestival fyldt med masser af gratis film, udstillinger, konferencer, foredrag, masterclasses og events for alle.
The Bodyguard i Musikhuset Aarhus
En af 1990’ernes allerstørste filmfænomener er blevet omsat til en verdensomspændende musicalsucces. I december 2020 får forestillingen Danmarkspremiere og kan opleves i Musikhuset Aarhus.
Classic Race
Vær med til Classic Race, når 300 racerbiler fra ind- og udland indtager Nordeuropas smukkeste kulturhistoriske racerbane for at køre racerløb omkring Mindeparken i Aarhus.
Aarhus Pride
Aarhus Pride er en kamp- og festdag for lige rettigheder og muligheder og en hyldest til mangfoldigheden samt en accept af og respekt for alle LGBT+ personer.

Se mange flere begivenheder her