Sommer og strand på Samsø i Kystlandet

Ferie ved den skønne danske kyst

Kystlandet er perfekt for dig, der drømmer om at holde ferie ved kysten i afslappede og rolige omgivelser. Her finder du hyggelige kystbyer, gode badestrande, charmerende øer og masser af lækre spisesteder og lokale gårdbutikker.

Hop i bølgen blå – nyd Østkystens bedste strande

Kystlandet har det roligste vand. Herfra er der ikke langt til næste hyggelige havneby, hvor du kan shoppe eller slentre langs vandet med en kold øl eller stor softice.

Blandt de mest familievenlige badestrande er Saksild Strand ved Odder. Her er lækkert hvidt sand, læ for vestenvinden og gode muligheder for at købe eller nyde medbragt mad og drikke.

Om sommeren skal du heller ikke snyde dig selv for sjove aktiviteter på Langelinje bystrand i Horsens, hvor der ikke er langt til Danmarks bredeste gågade og et stort udvalg af spisesteder og shoppingmuligheder.

En anden populær strand er Ballen Strand på østsiden af øen Samsø. Det er en god og badevenlig sandstrand i kort afstand fra skønne spisesteder, butikker og meget andet.

Omkring Juelsminde er der også mange skønne strande at tage til – fx ligger Storstranden midt i den hyggelige havneby Juelsminde by, og på Stenhøj Strand kan du være heldig at finde fossiler.

Børnevenlige strande på Samsø og overalt i Kystlandet

Find de bedste strande

Ø-hop giver god tid til at nyde den specielle ø-atmosfære

Blot en times sejlads fra fastlandet ligger de smukke øer Samsø, Endelave, Tunø, Hjarnø og Alrø.

Nyd kysten på cykel

Horsens Fjord forener de naturskønne områder omkring Horsens, Odder og Hedensted i hjertet af Danmark. Perfekt til en dejlig ferie, hvor hele familien kan få pulsen op og komme helt ned i gear.

Par kigger ud over Horsens Fjord i Kystlandet

Se videoen: Fjorden gemmer på mange skatte

Snør skoene, og nyd naturen i dit eget tempo på én af de mange vandre- og cykelruter. I sommerhalvåret sejler den lille cykelfærge mellem Snaptun og øerne Alrø og Hjarnø, så du kan komme hele vejen rundt om fjorden. Her gemmer den danske natur på et væld af oplevelser. Faktisk er det sværeste at vælge.

Oplevelser i Horsens Fjord

Oplevelser rundt om Horsens Fjord

Overalt i Kystlandet er der cykel- og vandreruter for enhver smag, der gør det nemt at opleve kyst og natur helt tæt på. Med sin varierede natur og de mange små landsbyer er øen Samsø dragende og et godt sted at holde cykelferie. Her er nemlig masser af ting at cykle efter eller gå på opdagelse i for både store og små. Både i naturen og hos øens aktivitetssteder venter oplevelser, som du vil huske i lang tid.

Aktiviteter på vand

Har du lyst til at fiske? I sø, å eller vandløb, ved kysten eller på havet? Alt inden for lystfiskeri er muligt, når du kommer til Kystlandet. Inden for kort afstand kan du fiske i Horsens Fjord, Kattegat, Gudenåen og flere store søer.

Kystlinjen er spændende at opleve fra vandet. Horsens City Camping ligger lige ud til Horsens Fjord, hvor du kan leje havkajak. Her er det også muligt at overnatte i telt eller hytte.

Øen Alrø har særlig gode betingelser for kite- og windsurfing. Grønbjerggård Strand er også et populært sted for kitesurfing, ligesom Samsø er velegnet til windsurfing. Du er altid inden for 3,5 km fra nærmeste kyst. Et godt sted at surfe er Sælvig Bugt på den vestlige side af Samsø.

Dyk under havoverfladen, hvor der venter dig en vidunderlig udsigt til planter og dyreliv. Vandet på øen Endelave er både klart og rent og ideelt til dykning.

Det kan du også opleve i Kystlandet

Hyggelige kystbyer
Norsminde - en hyggelig kystby i Kystlandet i Danmark
Fascinerende øer
Børnevenlige strande på Samsø og overalt i Kystlandet