Kort over Aarhusregionen

Lær Aarhusregionen at kende

Foto: VisitAarhus

Store oplevelser er vejen til livskvalitet, og i Aarhusregionen byder vi på masser af muligheder for forkælelse, fornøjelse, fordybelse og fællesskab, uanset om du leder efter oplevelser i smuk natur eller en storbyferie.

Aarhusregionen - her deler vi glæderne

Som Danmarks næststørste by er Aarhus midtpunktet for en region med iderige, aktive og kreative byer, unik natur med en nationalpark og kilometer lange strande - og ikke mindst med masser af kunst og kultur i verdensklasse. 

Og vi deler gerne alle glæderne med dig. 

Kreativt og levende byliv

I Aarhusregionens byer finder du et historisk miljø, som byder på et kreativt og levende byliv med fascinerende og engagerende attraktioner og også muligheder for shopping og smagsprøver på det danske køkken med friske, lokale råvarer.

Unik og storslået natur 

Samtidig byder regionen på fantastisk natur så langt øjet rækker: Et 360 kilometer blåt bånd af kyst og strand indrammer et storslået og varieret landskab med søer, åer, skove, bakker og utallige smukke udsigtspunkter. 

Guld i Købstæderne

I Aarhusregionen finder du hyggelige og afslappede byer med charmerende gader, nære og næsten familiære shopping- og cafémiljøer, som på bedste vis inviterer til hyggelige ophold med venner og familie.

Naturperler

Aarhusregionen har en fantastisk natur - et terræn, der er oplagt til vandre-, løbe- eller cykelture. En Nationalpark, en Hærvej, et Himmelbjerg, skove, søer, åer og parker - og rigtig mange afmærkede stier og cykelruter - en absolut skøn region. Lad dig inspirere en smule nedenfor.

Aarhus - storby og kulturby

Den fornemme titel som Europæisk Kulturhovedstad i 2017 har betydet, at kulturen i dag står stærkere end nogensinde i Aarhus og Aarhusregionen.

Det tiltrækker gæster fra hele verden og placerer Aarhusregionen som den største turistdestination i Danmark uden for hovedstaden målt på geografi og turismeomsætning.

Aarhus

Foto: ARoS Aarhus Kunstmuseum, Olafur Eliason, Anders Trærup