VisitAarhusregionen
På cykel i Aarhus

Grønne tips til et bæredygtigt ophold

Nyd en dejlig ferie i Aarhusregionen og gør samtidig en lille forskel for miljøet. Her er listen over gode råd til en mere bæredygtig ferie.

På cykelferie ved Skanderborg i Aarhusregionen
1. Tag cyklen eller offentlig transport

En cykelferie er helt oplagt i Danmark - og især i den naturskønne Aarhusregion. Hvis du ikke kan tage cyklen med hjemmefra, kan du nemt leje en by- eller pendlercykel eller et el-løbehjul.

Der er desuden rigtig gode muligheder for at benytte offentlig transport, når du rejser til og i Aarhusregionen. I Danmark er der togforbindelse mellem de store byer, og fra de mindre byer er der busforbindelser til de fleste attraktioner. Hvis du skal bruge bil på rejsen, så undersøg, om det er muligt at leje en elbil, og hvor du kan få den opladet.

Tip: med et AarhusCARD får du gratis transport i hele regionen.

Comwell Aarhus
2. Bo på grønne overnatningssteder

Sov godt med grøn samvittighed ved at vælge et overnatningssted, som gør en bæredygtig indsats i hverdagen. I Aarhusregionen har vi en del overnatningssteder med grønne certificeringer, såsom Green Key og Svanemærket.

Mange steder gør en stor indsats inden for bæredygtighed, og du kan læse meget mere om deres bæredygtighedspolitikker på hotellernes egne hjemmesider.

Restaurant Ombord i Aarhus
3. Spis på bæredygtige restauranter

God mad er en central del af ferien, og du har masser af muligheder for at spise på lækre restauranter, der har fokus på lokale råvarer, mindre madspild og vegetariske retter. Her er restauranter i alle prisklasser, så lad dig friste af de forskellige muligheder.

Tegning af elbil som lader op ved ladestander
4. El til din elbil

Du kan lade din elbil op mange steder i Aarhusregionen.

Marked i Parken foran Musikhuset Aarhus
5. Besøg lokale markeder

Der er masser af gode markeder, hyggelige gårdbutikker og andre lokale gastronomiske oplevelser i Aarhusregionen, som alle flittigt bliver brugt af de lokale. Hvad enten du er til moderne madmarkeder, rooftop-barer eller et besøg hos lokale specialproducenter som Cold Hand Winery, så har Aarhusregionen det hele. Samtidig kan du også gøre gode fund på loppemarkeder eller smage lokale lækre specialiteter på madmarkedet i Aarhus på Ingerslevs Boulevard hver onsdag og lørdag.

Outdoorfestivalen i Ry kanotur
6. Lej udstyr

Slip for bøvlet med at skulle slæbe på udstyr eller købe en masse nyt, som du ikke får brugt igen. Udnyt i stedet at du mange steder kan leje ting som cykel, kano, kajak, fiskegrej, mountainbike og meget mere til fornuftige penge.

Vandpost - Aarhus Vand
7. Gode vaner

Du har sikkert allerede nogle grønne vaner hjemmefra, men det kan være nemt at lade disse glide i baggrunden på ferien. Vær opmærksom på at fortsætte de gode vaner, hvad enten du er god til at sortere affald, slukke for strømmen eller spare på vandet. Medbring gerne vandflaske og pose, når du bevæger dig rundt. Det danske postevand er noget af det reneste drikkevand i verden. Tag en vandflaske med og spar miljøet for plast og dig selv for pengene.

Find dine oplevelser online
8. Turistinformation findes digitalt

Efter en ferie kan man godt få en masse brochurer med hjem, som blot ryger i skraldespanden. Spar på papiret og husk på, at mange brochurer og informationer i dag også findes digitalt. Via vores hjemmesider kan du finde en masse god inspiration og information til, hvad du skal lave i din ferie i Aarhusregionen.

Du kan også følge os på de sociale medier, hvor vi giver inspiration til ferien i hele Aarhusregionen.

Læs også

På Naturstyrelsens hjemmeside er der gode råd at finde med forslag til aktiviteter i naturen samt information omkring naturbeskyttelse. Du kan læse om biodiversitet, indsatsen for at standse tilbagegangen i naturens mangfoldighed og for at bekæmpe invasive arter.

Dyk ned i den danske natur

Aarhus - CO2-neutral i 2030