Your rainbow panorama på toppen af ARoS Aarhus Kunstmuseum
Find dine favoritoplevelser

i Aarhusregionen

Gammel Estrup Slot

Hvad skal du se og opleve i Aarhusregionen?

Det vil vi gerne gerne give dig nogle gode bud på her på siden.

Aarhus, Danmarks næststørste by, er midtpunktet i regionen. Byen emmer af storbyoplevelser med forkælelse inden for kultur, shopping og madoplevelser og er særlig karakteriseret af det unikke og intime café- og nattelivs-miljø, som er elsket af både lokale og byens mange gæster.

Byer og spændende attraktioner

I regionens byer danner et historisk miljø den smukke ramme om et kreativt og levende byliv med spændende attraktioner, muligheder for shopping og smagsprøver på det danske køkken med friske, lokale råvarer.

Natur - så langt øjet rækker

Samtidig byder regionen på fantastisk natur så langt øjet rækker: Et 360 kilometer blåt bånd af kyst og strand indrammer et storslået og varieret landskab med søer, åer, skove, bakker og utallige smukke udsigtspunkter.

Storbyferie

Foto: Photopop, VisitAarhus

Er du til kultur eller natur?

eller måske begge dele ...

Kulturelle højdepunkter

Når du søger kulturoplevelser, er Aarhusregionen et rigtig godt sted at søge. Her er museer i verdensklasse lige fra købstadsmuseum til vikingemuseum og flere kunstmuseer. Her er Nationalpark og Hærvej - begge skabt i istiden.

Ud i naturen

Frisk vind i håret, duften af lyng, fuglesang og natur så langt øjet rækker. Det enestående istidslandskab i Aarhusregionen byder på betagende naturoplevelser og en tidsrejse til dengang for mere end 10.000 år siden, hvor enorme gletsjere skubbede sand, grus og ler ind over området.

Gastronomi og gode madoplevelser

Nyd en dejlig middag i Aarhusregionen, tag på café eller find og besøg de hyggelige og unikke lokale 'smagsoplevelser', som ligger gemt rundt i hele Aarhusregionen.

Gastronomi og gode madoplevelser

Foto: Restaurant Ombord, RAISFOTO

Nyd livet

Læn dig tilbage og nyd de lange lyse nætter, tag en pause fra hverdagens ræs - sammen med venner, kæresten eller familien, og lad hyggen brede sig. En velfortjent ferie eller weekend kan ind i mellem godt gøre underværker.

Livskvalitet og Hygge

Foto: Photopop, VisitAarhus

Festivaler

Foto: Thorsten Iversen, NorthSide

Er du til musik og festivaler, er det vigtigt, at du planlægger dit besøg nøje. For de mange festivaler har fastlagte datoer hen over året.

Og danskerne elsker festivaler, og fællesskaber og festivalkulturen blomstrer i hele Aarhusregionen og tilbyder dig skønne oplevelser med musik, kunst, litteratur og en masse andre aktiviteter.

En af Nordeuropas største og mest ansete kunst- og kulturfestivaler er Aarhus Festuge, der altid åbnes af Hendes Majestæt Dronning Margrethe den sidste fredag i august. Aarhus Festuge byder på ti dage med musik, dans, teater, børneaktiviteter og sjove happenings.

Planlæg dit ophold

Hurtigt og nemt til og fra Aarhusregionen

Hyppige nationale og internationale togforbindelser, motorvejsforbindelser, nationale og skandinaviske færgelinier og 2 lufthavne sikrer en god infrastruktur og gør den nemt og hurtigt at komme til og fra Aarhusregionen.

Søg og bliv inspireret

Dyk ned i de mange muligheder Aarhusregionen byder på. Tag en tur på museum, stå på vandski, giv den gas på mountainbike, kom tæt på farlige dyr, test din højdeskræk ... og meget mere.