Æbler

Naturens smagfulde skatkammer

Foto: VisitDjursland

Det er blevet efterår. Naturens farver går fra grøn til gul, og de lange dage bliver kortere. Efteråret er en skøn tid til oplevelser for store og små, og rundt i Aarhusregionen kan du finde masser af outdoor-aktiviteter og smagsoplevelser at gå på opdagelse i.

Efterårets frugt- og bærskatte

Når du går i naturen, så hav øjnene med dig. Efter en lang solrig sommer er naturen blevet til et tag-selv-bord af lækre smagfulde bær og frugter. Og de må gerne plukkes. I offentlige skove må du samle overalt, mens du i private skove kun må tage det med, du kan nå fra sti og vej. Som tommelfingerregel må du samle så meget, at det kan være i en bærepose. 

Her kan være brombær, blåbær, vilde æbler, hyben og hyldebær - og meget mere.

Historien bag brombærene

Fortalt af Bettina Buhl, madhistoriker hos Det Grønne Museum på Djursland.

Foto: Det Grønne Museum

Høsten er i hus

Når høsten er i hus, fejres det rundt i Aarhusregionen med både høstmarkeder, høstfester og høstgudstjenester. 

Foto: VisitDjursland

Lokale smagsoplevelser

I Aarhusregionen hylder vi de friske, lokale råvarer, hjemmelavede specialiteter og den gode smag. Regionen byder på masser af producenter af lokale råvarer, som er et besøg værd. Besøg f.eks. Cold Hand Winery, som producerer vin fra egen vingård, Hylkegaard, der er som taget ud af en Morten Korch-film også med egen vinproduktion eller besøg æbleplantagen Mariendal Mosteri og nyd de lækreste lokale råvarer. 

Lokale Smagsopleveler - i hele Aarhusregionen

Lyngen blomsterer

Foto: VisitDjursland

Nyd det blomstrende lyng-tæppe i de smukke sensommerfarver, når naturen for alvor springer ud hen over efteråret.

Mange steder i Aarhusregionen blomstrer hedelyngen smukt i sensommeren, og efterårets farvepragt er imponerende og ubeskrivelig smuk. Tag ud og nyd det lilla syn - og husk saks. Du må nemlig gerne plukke en buket med hjem eller samle en pose til eget forbrug på alle offentlige arealer. Når lyngen blomstrer, er det også tid til at plukke bær. På de danske heder gror der mosebøllebær, ægte vilde blåbær, tyttebær og sortebær. Også disse må du plukke til eget brug.

Hvor og hvornår er lyngen smukkest?

Hedelyngen blomstrer fra juli til og med september. Du kan blandt andet finde de duftende lilla tæpper følgende steder:

Dollerup Bakker

Sindbjerg og Stoubjerg

Anholt Ørken

Mols Bjerge

Galgebakken

Kongenshus Mindepark