VisitAarhusregionen
Fussing Sø

Nyd foråret i Aarhusregionen

Foråret er over os og tiden med de mange helligdage er måske den tid på året, hvor Aarhusregionen viser sig fra sin allersmukkeste side - tiden hvor alt pibler frem, grønnes og lader kærligheden blomstre på ny.

Tag på påskeferie i Aarhusregionen

Vi er alle klar - og det er Aarhusregionen i den grad også!

Klæd dig på til en tur i skoven

I Aarhusregionen har vi rigtig mange skove, og tiden gør, at vi nu kan udforske og opdage områder på helt nye måder - på hyggeture kombineret med både aktivitet og høj puls. 

I Hald Skov ved Viborg finder du nogle af landets ældste og utrolig smukke egetræer og samtidig en af Danmarks reneste søer omgivet af det fredede område Dollerup Bakker.

Risskov får du ekstra krydderi på tilværelsen, hvor skoven netop her i foråret har en helt karakteristisk duft af de mange ramsløg, der gror i skovbunden. Her er gode stisystemer, og du er tæt på Aarhus, hvor du også kan kombinere turen med en afstikker til Den Permanente, en af Aarhus' bedste og mest populære badestrande.

Løvenholm Skovene er de eneste oprindelige skove (urskove) på Djursland og kan føres direkte tilbage til Stenalderen. Gå på opdagelse og tag også et smut forbi søen, som ligger smukt gemt væk inde i skoven.

Nyd naturen - og historien

Kender du vores oldtidsminder og ruiner med dyssekamre, jættestuer og kulthuse fra eksempelvis den yngre stenalder? Vores natur byder ikke kun på skønne udendørs oplevelser men også på rigtig mange spændende og interessante historiske fortællinger.

Haver og parker

Området byder også på skønne haver og parker - slotsparker, dyrehaver, botaniske haver og lunde. Tag f.eks. børnene med i en af områdets dyrehaver og kom tæt på dyrene (men husk at holde afstand til hinanden) eller tag en tur til Mindeparken ved Marselisborg Slot, som er Dronningens sommerresidens i Aarhus.

En tur til eller i vandet

I Aarhusregionen er vi omgivet af vand - søer, åer og hav, og det giver rigtig mange muligheder for, at du også her kan få nogle super gode oplevelser. Få dig en dukkert, tag en spadseretur og find på sjove og anderledes lege - ved og i vandet.

Søer, åer og hav

Inspiration til aktiviteter

Vandreture, cykelture, fisketure og andre lign. aktiviteter

Husk at passe på hinanden ved at holde afstand

Og alle vores Naturperler

Aarhusregionen emmer af smuk natur. Her er det jyske højland indrammet af en af Danmarks smukke Nationalparker, Mols Bjerge, det storslåede Søhøjland ved Silkeborg og Skanderborg og med udgangspunkt i Danmarks længste og måske smukkeste vandresti, Hærvejen. Og - ikke at forglemme -  Danmarks længste å, Gudenåen - en perle for både fiskere, sejlere og alle vandhunde. 

Rigtig god fornøjelse

Vi håber hermed at have givet dig nogle gode idéer og inspiration til oplevelser i Aarhusregionen her i foråret.

 

Rigtig god tur - og pas rigtig godt på hinanden.