VisitAarhusregionen
Trolden Ben Chiller, kunstner Thomas Dambo

Kunst i naturen – de gemte trolde

Rundt omkring i Aarhusregionen kan du være heldig at finde gemte troldeskulpturer, der hver især har en historie at fortælle. Der er i alt fire kæmpe trolde, der har gemt sig i området, og det er op til dig, om du kan finde dem ved brug af de hjælpemidler, du har.

Troldene er alle opført af den fynsk fødte kunstner, Thomas Dambo og hans team, der er verdenskendt for store kunstprojekter og skulpturer lavet af bæredygtigt genbrugsmateriale. Ofte er der også hjælp at hente fra lokale frivillige, der bidrager til skulpturerne ved at samle genbrugstræ, donere penge, tilbyde et hjem for en skulptur og meget andet.

De mange skulpturer er en del af et projekt, der har til formål at bringe kunst ud i naturen, hvor folk kan på opdagelse og opleve en anderledes skattejagt. Ved at gå ind på www.trollmap.com kan du finde hints til, hvor skulpturerne befinder sig, men koordinaterne er ikke helt præcise, for det vil ødelægge skattejagten. 

I dag findes Thomas Dambos træskulpturer i mere end ti lande verden over og har fået stor opmærksomhed både på udstillingsstederne og på internettet, hvor flere millioner har fulgt med. Flere store medier har omtalt projektet heriblandt National Geographic, Lonely Planet, BBC og Chicago Tribune.