VisitAarhusregionen
Lokale råvarer fra Femmøller på Djursland

Lokale smagsoplevelser

Spis lokalt når du er på ferie. I Aarhusregionen finder du masser af lækre lokale smagsoplevelser. Små gårdbutikker, producenter af saft og frugtvin, lokale bryggerier og kafferisterier er blot noget af det, du kan besøge. Og så bærer området faktisk titlen som Europæisk Gastronomi Region.

Smag, passion, bæredygtighed er nøgleord, og flere steder kan du komme helt tæt på produktionen og menneskerne bag.

Lokale smags-highlights

Er du til bæredygtig Michelin, lokal koldpresset vin, lokalbrygget øl, madfestival ...

Find de lokale smags-highlights, du ønsker at smage

Restaurant Moment

Lokale smags-highlights

Naturen spiller en stor rolle for områdets lokale fødevare. Havet langs østkysten, Gudenåens klare vand og græsmarkerne i nationalparken Mols Bjerge er blot nogle af de steder hvor råvarerne hentes og dyrkes. Passionen er mærkbar hos regionens producenter, og de går ikke på kompromis med kvaliteten.

Mange er leverandører til byernes restauranter, så kommer du ikke ud i marken, kan du også få de lokale smagsoplevelser serveret i byerne.

Hvilke lokale smagsoplevelser, er du på udkig efter?

Aarhus og det bynære, naturskønne område Tangkrogen, danner rammer for den årlige Food Festival, der finder sted i forbindelse med Aarhus Festuge. Her kommer producenter fra nær og fjern, og vil du vide mere om de nyeste trends inden for fødevare og smage på en masse lækre lokale varer, er det stedet at være!

I Ebeltoft kan du hvert år i efterårsferien opleve Æblefestivalen – så der er masser af smagfulde oplevelser i Aarhusregionen!

Lad smagen føre dig ...