Viborg

Ud i naturen

Foto: VisitViborg

Frisk vind i håret, duften af lyng, fuglesang og natur så langt øjet rækker. Det enestående istidslandskab i Aarhusregionen byder på betagende naturoplevelser og en tidsrejse til dengang for mere end 10.000 år siden, hvor enorme gletsjere skubbede sand, grus og ler ind over området.

Aktivitet og udeliv

Naturen kalder - og i Aarhusregionen kalder den på et hav af skønne oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne - til lands, til vands og måske sågar i luften. 

 

Tag familien med ud at vandre, løbe eller cykle, find de bedste fitnesssteder, vandreruter, legepladser, fiskevande - eller nyd et tur ved åer, søer og havet til at sejle, surfe, fiske eller blot til at se, hvem der kan få flest hop, når man slår smut 😊

Vandreture

Frem med vandreskoene - i Aarhusregionen er der de mest skønne vandre-muligheder - i skove, ådale, ved søer og åer, langs strande og sågar med bjergbe...

Cykelture

Aarhusregionen fortjener også at blive oplevet fra en sadel. På cykel kommer du nemlig helt tæt på naturen, får vind i håret og uforglemmelige stunder...

Tag fiskestangen med

Tag fiskestangen med på tur i Aarhusregionen. Her er et utal af muligheder for at nyde naturen, fiske, nyde stilheden og fordybelsen i at være ét med ...

På Mountainbike

Kan du lide fart, action, natur - og har du godt styr på de to-hjulede - så er en tur på Mountainbike helt sikkert noget for dig.

Lej en kano

Du kan sejle på hele Gudenåen - i kano og kajak og sågar på vandcykel.

Hop i søen

Omkring Silkeborg finder du nogle af Danmarks bedste og reneste badesøer, hvor du om foråret sågar kan drikke det - så rent er det.

Løb en tur

Har du lyst til en tur i skoven, findes er også her et utal i hele regionen - til hygge og også til en skøn løbetur. Overalt inviterer naturen på mass...

Naturfitness

Fitness i det fri kan udøves stort set overalt - i parker, skove, ved og i vandet - ja, overalt. Men vil du gerne have lidt hjælpemidler, finder du he...

Udendørs legepladser

Nyd en dag under åben himmel, og slip børnene fri på en af Aarhusregionens' mange sjove, lidt vilde og udfordrende legepladser.

Dyrehaver

Tag en tur i en af Aarhusregionens dyrehaver. Kom helt tæt på dyrene og nyd den friske luft og dejlige natur.

En tur langs stranden

Nyd en tur langs stranden - måske frister en frisk dukkert i havet sågar. I Aarhusregionen er der mere end 360 km. at boltre sig på - så det er bare u...

Oplev Gudenaaen

Kom tæt på Gudenåen - få information om sejlads, lystfiskeri, cykling, vandring og seværdigheder - eller lyt til fantastiske historier fra Gudenåen.

Eller tag lyden med på din tur på Gudenåen ...

Podcast om Gudenåens kulturhistorie

Nyd den enestående natur i Aarhusregionen

Aarhusregionen har en fantastisk natur - og det er også her, du finder nogle af Danmarks største naturperler.

Nationalpark Mols Bjerge

Foto: VisitDjursland

I det enestående istidslandskab i Nationalpark Mols Bjerge kan du på gåturen i bakkerne møde vildheste og græssende kvæg på de varme, solrige overdrev. Perlen i Danmarks istidsgeologi er det dramatiske landskab ved Hald Sø og de lyngklædte Dollerup Bakker ved Viborg.

I Søhøjlandet mellem Silkeborg og Skanderborg folder Danmarks måske smukkeste landskaber sig ud langs Danmarks længste vandløb og Himmelbjerg-søerne med et af Danmarks højeste punkter, Himmelbjerget som vartegn.

Gudenåen

Gudenåen er med sine 160 km Danmarks længste vandløb. Åen udspringer i Tinnet Krat nordvest for Tørring tæt på Vejle og har sit udløb i Randers Fjord ved Randers Bro.

Himmelbjerget

Himmelbjerget er et must at besøge, når du er i Søhøjlandet. Nyd den smukke udsigt fra toppen ved tårnet ud over Julsø og landskabet, og læs om den fascinerende historie om demokratiets fødsel i ’Himmelbjerg’ folderen.

Vidste du, at Gudenåen er 158 km lang og Himmelbjerget 147 m højt - med adgang til masser af aktiviteter og oplevelser.

Ubeskrivelige tidslommer

Du kan også gå på opdagelse i de underjordiske gange i verdens største kalkmine, Mønsted Kalkgruber - og ude midt i Kattegat ligger Anholt, en af Danmarks smukkeste øer for naturelskere, med klitter, hvide sandstrande, højt til himlen og Nordeuropas største ørken.

Mønsted Kalkgruber

Tag på opdagelse i Mønsted Kalkgruber - verdens største kalkmine, som er en endeløs labyrint af minegange med huler så store som domkirker og smalle gange.

Tag på ø-ferie

Anholt er et paradis midt i Kattegat. Det er naturøen, du aldrig glemmer, midtvejs mellem Danmark og Sverige, og landets mest isolerede øsamfund.

Hærvejen - på tur langs den Jyske højderyg

Foto: VisitViborg

Ved havet - i Aarhusregionen

I Danmark er vi aldrig mere end 50 kilometer fra havet, og det er svært ikke at lade sig lokke ud til de smukke kyster i Aarhusregionen. Her er brede, kridhvide sandstrande med klitter, stille vige med læ og imponerende kalkklinter. Den 360 kilometer lange kystlinje er et eldorado for både badegæster, fossiljægere og naturelskere.

Strandene på Djursland har lavt vand og er ideelle for børn. Flere af strandene har Blåt Flag, som garanterer rent badevand og fine faciliteter. Og i Aarhus kan du tage en frisk dukkert i det nye havnebad designet af stjerne-arkitekten Bjarke Ingels.

Landets bedste strande (probably)

Nyd de hvide sandstrande med lav vanddybde, hyggelige strandkroge, vand tildelt Blå Flag og med masser af skønne lege- og oplevelsesmuligheder for både børn og voksne.

Ankomst (i egen båd)

Du har rig mulighed for at sejle til Aarhusregionen. Her er små og store lystbådehavne - hyggelige, børnevenlige og med alt hvad du og dit skib har brug for.

Har du lyst til endnu flere aktiviteter