VisitAarhusregionen
Almind Sø

Ud i naturen

Frisk vind i håret, duften af lyng, fuglesang og natur så langt øjet rækker. Det enestående istidslandskab i Aarhusregionen byder på betagende naturoplevelser og en tidsrejse til dengang for mere end 10.000 år siden, hvor enorme gletsjere skubbede sand, grus og ler ind over området.

Nyd den enestående natur i Aarhusregionen

Aarhusregionen har en fantastisk natur - og det er også her, du finder nogle af Danmarks største naturperler.

I det enestående istidslandskab i Nationalpark Mols Bjerge kan du på gåturen i bakkerne møde vildheste og græssende kvæg på de varme, solrige overdrev. Perlen i Danmarks istidsgeologi er det dramatiske landskab ved Hald Sø og de lyngklædte Dollerup Bakker ved Viborg.

I Søhøjlandet mellem Silkeborg og Skanderborg folder Danmarks måske smukkeste landskaber sig ud langs Danmarks længste vandløb og Himmelbjerg-søerne med et af Danmarks højeste punkter, Himmelbjerget som vartegn.

Oplev Gudenåen

Med Villum & Schmidt på Gudenåen, afsnit 1

Vidste du, at Gudenåen er 158 km lang og Himmelbjerget 147 m højt - med adgang til masser af aktiviteter og oplevelser.

Natur i børnehøjde

Tag børnene med og udforsk de mange områder, vores natur byder på. En tur op i bjergene, ned under jorden i grubber, til fiskevande og actionparks, badesøer og badestrande.  

Lystfisker og fiskevande

Ubeskrivelige tidslommer

Du kan også gå på opdagelse i de underjordiske gange i verdens største kalkmine, Mønsted Kalkgruber - og ude midt i Kattegat ligger Anholt, en af Danmarks smukkeste øer for naturelskere, med klitter, hvide sandstrande, højt til himlen og Nordeuropas største ørken.

Ved havet - i Aarhusregionen

I Danmark er vi aldrig mere end 50 kilometer fra havet, og det er svært ikke at lade sig lokke ud til de smukke kyster i Aarhusregionen. Her er brede, kridhvide sandstrande med klitter, stille vige med læ og imponerende kalkklinter. Den 360 kilometer lange kystlinje er et eldorado for både badegæster, fossiljægere og naturelskere.

Strandene på Djursland har lavt vand og er ideelle for børn. Flere af strandene har Blåt Flag, som garanterer rent badevand og fine faciliteter. Og i Aarhus kan du tage en frisk dukkert i det nye havnebad designet af stjerne-arkitekten Bjarke Ingels.

Aktivitet og udeliv

Naturen kalder - og i Aarhusregionen kalder den på et hav af skønne oplevelser og aktiviteter for både børn og voksne - til lands, til vands og måske sågar i luften. 

 

Tag familien med ud at vandre, løbe eller cykle, find de bedste fitnesssteder, vandreruter, legepladser, fiskevande - eller nyd et tur ved åer, søer og havet til at sejle, surfe, fiske eller blot til at se, hvem der kan få flest hop, når man slår smut 😊

Og mange flere aktiviteter