Juvelen i Djurs Sommerland

Vilde oplevelser

Foto: Djurs Sommerland

Leder du efter et sted at tilbringe en feriedag med hele familien, er en tur til en af Aarhusregionens vilde dyre- og forlystelsesparker altid et hit. Eller vil du møde de vilde vikinger - lad dig inspirere nedenfor.

De to store ...

Midt på Djursland ligger Nordens største sommerland, Djurs Sommerland med Danmarks største og længste rutschebane, og i Aarhus kan du besøge Tivoli Friheden med Danmarks højeste fritfaldstårn - begge store parker med masser af forlystelser, der byder på fart, leg og sjov for både store og små.

Djurs Sommerland - Nordens største sommerland

Tag i Djurs Sommerland, og prøv Danmarks største rutschebaner og over 60 sjove forlystelser for hele familien.

Tivoli Friheden

Besøg Tivoli Friheden midt i hjertet af Aarhus og få sjov, hygge og action i en forlystelsespark, der byder på oplevelser for hele familien! De fantastiske grønne områder i parken er i år endnu skønnere med et hav af blomster i Danmarks største Blomsterfestival.

Mød de vilde dyr

Kom helt tæt på dyrene og mærk f.eks. gyset, når hajerne svømmer lige omkring dig, mød isbjørne, giraffer og ulve og mange flere.

Mød de vilde dyr

Foto: Ree Park Safari, Djursland

Vilde Vikinger

Vidste du, at Aarhusbugten gav ly til nordens største vikingeflådebase? De mange ruiner, gravhøje og sunkne vrag er nogle af fortællingerne, som gør vikingernes vilde søfartsliv levende i hele regionen.

Aarhus er en af nordens ældste byer, der blev anlagt af vikingerne for mere end 1200 år siden. Kulturarven fra vikingerne sætte stadig sine markante spor i hele regionen, der fra ca. 800 til 1050 var centrum for vikingernes imperium.

Moesgaard Vikingetræf

Til Moesgaard Vikingetræf mødes vikinger fra hele verden på Moesgaard strand. Her kan man opleve vikingernes daglige liv, når de mødes for at vise deres kunnen inden for alt fra våbenbrug, ridning, kunsthåndværk, dagligvarer og mad.

Vikingemuseet

Vikingemuseet i Aarhus er et helt særligt museum, hvor en tur ned af trappen til udstillingslokalet i bogstaveligste forstand er en rejse tilbage til vikingernes by.

Vor Frue Kirke - 3 i én

Vor Frue Kirke, Kryptkirken og Klosterkirken er tre smukke kirker, hvor du kan opleve mere end 1000 års historie. Klosteret, som blev opført af dominikanermunke, omtales første gang i 1246, men blev antagelig allerede stiftet i 1227.