Anholt - Strandene

Anholt har nogle af Danmarks bedste strande, nogle siger endda de bedste. Selv når der er flest badende turister er det nemt at finde et stykke strand, hvor man kan opholde sig ugeneret.

Krystalklart vand

Noget af det første man bemærker, når man nærmer sig Anholt, om man kommer med skib eller fly, er det krystalklare hav. Selv hvor havet er mange meter dybt ses sten og tang på bunden tydeligt.

Anholt ligger midt i Kattegat, ca 3 timers sejlads fra Grenaa. Fra øens to bakker, Nordbjerg og Sønderbjerg kan man se vand, så langt øjet rækker. I meget klart vejr dukker den svenske kystlinie eller Djursland op i horisonten. Det meste af den 22 km2 store ø er fredet og en stor del af det fredede område udgøres af "Ørkenen".

Tildelt Blå flag 2020

Anholts hav er rent og strandene er brede hele øen rundt.
Jo længere man går væk fra havnen, jo mere ro. Ved Nordstrand er vandet lavt et godt stykke ud. I Pakhusbugten og ved Sønderstrand bliver det hurtigt dybt, og ud fra Vesterstrand ligger flere revler med 2-3 meter dybt vand imellem. Ved øens østligste punkt, Totten, er der et reservat for sæler.

#anholtstrand #visitdjursland #visitaarhusregionen