Udstilling De Dødes Liv på Moesgaard Museum i Aarhus

De dødes liv

Foto: Foto/Medieafdelingen - Moesgaard Museum
Begivenheder
Begivenheder
”De Dødes Liv” er den første store etnografiske udstilling på Moesgaard Museum. Her kommer du med på en rejse rundt i verden og ser, hvordan efterladte mindes og ærer deres afdøde slægtninge.
Adresse

Moesgård Allé 15

8270 Højbjerg

Et liv med de døde

Rejsen tager dig bl.a. med til Mexico, hvor årets største højtid er De Dødes Dag. Dagen hvor de døde kommer på besøg. Der pyntes op og laves et særligt alter, hvor den døde mindes.

Fra Uganda til Australien

Du kan også opleve, hvordan man i Uganda og Australien både frygter og ærer de døde. De forskellige ritualer er meget forskellige fra dem, vi kender i vores del af verden. Her bruger man musik, lys og en lang række forskellige andre festligheder for at tiltrække sig de dødes opmærksomhed og samtidig vise dem stor ære.

Personlige fortællinger

I udstillingen bliver der også set nærmere på danskernes forhold til døde familiemedlemmer. Hvorfor er det f.eks., at vi ofte har svært ved at skille os af med de dødes ejendele? Kom med helt tæt på nogle meget personlige fortællinger, hvor danskere forholder sig til døden. Et emne der ellers er forbundet med en del tabu i vores del af verden.

En stor oplevelse for hele familien

Trods udstillingens dystre tema er det en stor oplevelse for hele familien. Børnene kan få stor glæde af at danse som et skelet i en stor interaktiv installation, som afkoder de bevægeler, de laver.

#moesgaardmuseum #visitaarhus #aarhuscard

Adresse

Moesgård Allé 15

8270 Højbjerg

Priser

Børn

Gratis

Voksne

160 DKK

Studerende

110 DKK

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af