Hvolris Jernalderlandsby

Hvolris Jernalderlandsby

Foto: Hvolris Jernalderlandsby
Attraktioner
Museer
Spol tiden tilbage og prøv gamle håndværk i Hvolris Jernalderlandsby. Sæsonen igennem er der skiftende aktiviteter tilpasset årstiden, naturen og livet i landsbyen. Der er mulighed for at deltage i jernalderfolkets daglige gøremål, hvor madlavning naturligvis fylder meget.
Adresse

Herredsvejen 135

9632 Møldrup

Kontakt

E-mail:hvolris@viborg.dk

Telefon:+45 87 87 32 45

Historiske oplevelser på Hvolris

Vores forfædre har levet i området helt fra stenalderen - for ca. 6000 år siden og indtil nu. Hvolris har primært fokus på jernalderen i tiden omkring år 0. Helt unikt for et historisk værksted findes de arkæologiske udgravninger side om side med den genskabte jernalderlandsby i bakkerne på Hvolris.

Udstillinger på Hvolris

I Tømmerladen kan du gå på opdagelse i den arkæologiske udstilling med jernalderfund fra udgravninger på Hvolris. Mange af jernalderkrukkerne er kopieret til brug i landsbyen, hvor de benyttes til madlavning.

Jernalderbondens dragt, som i flere eksemplarer er godt bevaret fra mosefund, vises med udvalgte kopier i udstillingen.

Et friluftsmuseum rig på natur

Hvolris Jernalderlandsby er et friluftsmuseum, som er beliggende i Skals Ådal, ca. 20 km nord for Viborg. Her finder du et stort naturområde med skulpturlund, naturlegeplads og stier, som er velegnede for kørestolsbrugere med hjælpere.

Hvolris Jernalderlandsby har åbent hele året i hverdage. I sommerferien og efterårsferien er der levendegørelse på friluftmuseet.

#hvolrisjernalderlandsby #visitviborg #visitaarhusregionen 

Adresse

Herredsvejen 135

9632 Møldrup

Sidst opdateret af
VisitAarhus, Viborg