Himmelbjerget

I skovens dybe stille ro - Himmelbjergområdet

Foto: VisitAarhus
Aktiviteter
Turforslag
I Himmelbjergområdet har du chancen for at få den helt store terræntur og opleve alle skovens hemmeligheder og overraskelser.
Adresse

Himmelbjergvej 22

8680 Ry

Kontakt

Vandretur 14km

Afmærkning: Der er tale om en kombination af forskellige afmærkede ruter, så afmærkningen veksler mellem gule og røde symboler på pæle.

Området omkring Himmelbjerget har været besøgt siden midten af 1800-tallet, da Blicher benyttede bakken med den fantastiske udsigt til folkemøder. Især efter søsætningen af dampskibet Hjejlen i 1861 og åbningen af jernbanen mellem Skanderborg og Silkeborg i 1871, blev turiststrømmen stor.

Men selv den dag i dag skal man ikke langt fra Himmelbjerget for at møde skov-ensomheden.

Vidste du, f.eks., at Glarbo var stedet, hvor kongen i renæssancen havde sine glasværksteder? Og at man brød mergel her i begyndelsen af 1900-tallet? Kom og find historierne på informationstavler undervejs og få en folder i turistinformationen på Himmelbjerget.

Og find de smukkeste skovsøer, de højeste træer, de vældigste udsigter ... og lav dine egne historier om feer, trolde og andre mærkelige skabninger, som kun de få kan se, men de fleste kan mærke.

#himmelbjerget #visitskanderborg #visitaarhusregionen

Adresse

Himmelbjergvej 22

8680 Ry

Facilities

Vandreture

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitAarhus, Skanderborg