Endelave er kendt som kaninernes ø

Kaninoen

Foto: Peter Marczak
Aktiviteter
Turforslag
På denne smukke vandrerute går du hele vejen rundt om kaninøen Endelave. Oplev den betagende natur på den hyggelige ferieø og spot de mange kaniner undervejs. Der er også kortere ruter egnet til vandring, cykling og ridning.
Adresse

Endelave Havn 1

8789 Endelave

Kontakt

Velkommen til kaninernes rige

Endelave er kaninernes ø. Tusindvis af vilde kaniner lever på den lille ferieø i Kattegat. Du har nok hørt om Caminoen - altså, den lange pilgrimsrute med afslutning i Santiago de Compostela. På Endelave kan du følge den afmærkede vandrerute kaninoen på 21 km, som tager dig forbi flere af kaninernes foretrukne levesteder såvel som de fleste andre naturoplevelser på øen. Dermed er muligheden for at spotte Endelaves pelsklædte kendetegn helt optimale. På turen kommer du nemlig ud i de fjerne afkroge af øen gennem smuk natur i de fredede dele af øen, der ligger et godt stykke fra havn og by, hvor kaninerne især holder til.

Se kort med ruterne


På vandretur ved kysten

Langt størstedelen af turen rundt om Endelave går langs kysten. Undervejs på ruten har man udsyn til blandt andet Jylland, Fyn, Æbleø, Samsø, Tunø og i klart vejr også Sjælland – ligesom mødet med et flor af fugleliv, rådyr, fasaner, vilde kaniner og kystnære sæler kan blive en del af vandreruten.

Kaninoen starter og slutter ved øens havn og er således godt forbundet med færgen. Fra havnen går turen mod vest til Kloben og Klinten gennem sand og sten. Herefter går turen videre mod øst rundt om Lynger Hage ad trampestier og videre mod nord ad grusstier til øens nordlige spids, Øverste Ende, hvor der er en flot sandstrand. Herfra går turen tilbage til havnen via grusvej indtil du når Endelave Strandvej. Langs Strandvejen kan du se fuglereservatet Flasken.

 

Synes du de 21 kilometer er lige i overkanten?

Fortvivl ej. Du har også muligheden for at drage ud på mini-kaninoen på 12 kilometer eller en af de kortere ruter på 5,5 eller 3 km. Der er nemlig hele fire afmærkede vandreruter på Endelave, så du skal bare vælge din farve og begive dig ud på eventyr. Du finder rutekortet ombord på færgen eller andre udvalgte steder på øen.

 

Vil du have selskab på turen?

Aktiv Ø arrangerer jævnligt vandreture på både kaninoen og mini-kaninoen. Du kan se deres arrangementer, men du har selvfølgelig også mulighed for at gå turen alene eller sammen med dine kære.

 

Inspiration til oplevelser på Endelave

Endelave byder på lækre spisesteder, spændende aktiviteter og flere overnatningssteder. Få inspiration til din tur her.

Eller på øens egen hjemmeside med praktisk info om stort set alt.

Adresse

Endelave Havn 1

8789 Endelave

Facilities

Vandreture

For hele familien

Naturoplevelser

Fred og fordybelse  

Måske også interessant for dig:

Se mere
Sidst opdateret af
Kystlandet: VisitHorsens