Gå til indhold
©  Foto:

Naturhistorisk Museum

Tag på Naturhistorisk Museum i Aarhus og oplev det mylder af liv, der befolker vores klode. Du kan blive opslugt af løver, zebraer og de andre dyr på ’Afrikas Savanne’ eller tage på tidsrejse gennem ’Vores Natur’ - fra istid til nutid.

Du kan også komme helt tæt på de 99 hotteste ”stjerner” på din rejse gennem udstillingen '99 arter at se før du bliver voksen’! Du må heller ikke gå glip af ’Den Globale Baghave’, der fortæller historien om verdens ufattelige biologiske mangfoldighed.

Aktiviteter og oplevelser for alle

I børnehøjde mødes du overalt af spændende interaktive elementer, hvor du kan udfordre din kunnen. Dyk dybere ned i naturens oplevelsesunivers – hør hvalernes smukke ’sang’, bliv omgivet af græshoppernes skarpe ’snerren’ eller hør hyænernes natlige hylen. Hent app’en ’99arter’ og bliv tunet til virtuelle oplevelser i udstillingen. Gå på udfordrende skattejagter og se det usete!

Kom også i skolernes ferier og tag del i det særligt fyldige program med masser af aktiviteter, workshops og foredrag. Hold øje med Facebook og kalenderen på museets hjemmeside, når ferien nærmer sig!

Rewilding og ture på Molslaboratoriet

Tag til Mols Bjerge og besøg museets rewildingprojekt på Molslaboratoriet. Arealerne er åbne hele året. Du kan tage på ture på de afmærkede vandrestier i området, hvor du kan møde vilde heste og kvæg, der alle er med til at give en endnu mere varieret natur. Du kan også komme med på for eksempel en guidet svampe- eller fugletur med en af museets naturvejledere – hold øje med kalenderen for aktuelle arrangementer.

Hvad er Naturhistorisk Museum egentlig?

Naturhistorisk Museum Aarhus er landets næststørste af sin art, både med hensyn til samlingernes størrelse og antal udstillingskvadratmeter. Museet har flere skiftende særudstillinger over mange temaer foruden tre mere permanente udstillinger med over 5.000 forskellige dyr fra hele kloden – mange af dem vises i naturtro omgivelser. Museets formål er at fremme biologisk og naturvidenskabelig forskning og give offentligheden kendskab til videnskabens resultater på det naturhistoriske område.

Praktisk info

GRATIS ADGANG FOR ALLE UNDER 18 ÅR

I skolernes ferier har museet ofte udvidet åbningstiden. Tjek altid museets hjemmeside for de konkrete åbningstider.

Museet er lukket den 24., 25. og 31. december samt 1. januar.

#naturhistoriskmuseum #visitaarhus #visitaarhusregionen