Gå til indhold
©  Foto:

Naturpark Randers Fjord

Naturpark Randers Fjord er blandt Danmarks største naturparker. Her møder ferskvandet fra Gudenåen saltvandet i Kattegat. Det 293 kvadratkilometer store område er udpeget til naturpark og rummer en bred vifte af forskellige naturtyper. Her er dejlige naturoplevelser, spændende kulturhistorie og fantastiske muligheder for at nyde det danske friluftsliv.

Randers Fjord er knap 30 km lang og flodmunding til Gudenåen. Rørskovene og strandengene langs fjorden rummer sammen med selve fjorden et rigt fugleliv, og fjorden huser en bred vifte af fiskearter.

Der er flere steder i området etableret borde og bænke, shelters og fugletårne som gæsterne i området frit kan benytte.

Færger over Randers Fjord

To steder i Naturpark Randers Fjord har du mulighed for at krydse fjorden med færge. Færgerne sejler over fjorden ved Mellerup-Voer og ved Udbyhøj. Mellerup-Voer færgefarten kan bryste sig af at være både Danmarks ældste Kgl. Privilegerede overfart fra 1740 og Danmarks mindste færge. Derude, hvor Randers Fjord munder ud i Kattegat sejler Danmarks eneste kabeltrukne færge, Udbyhøj Færgen.

Læs mere om Naturpark Randers Fjord.

Gå ikke glip af:

1) Kyst- og Fjordcentret ved Voer

2) Udbyhøj Lystbådehavn, Grejbasen og stranden

3) Kanaløen (Joller kan lejes på Kyst- og Fjordcentret, hvis du ikke har en selv).

4) Færgerne på Randers Fjord

#randersfjord #visitranders #visitaarhusregionen

Danske Naturparker er en mærkningsordning administreret af Friluftsrådet for større sammenhængende naturområder, der sætter fokus på at benytte og beskytte naturen i Danmark.