VisitAarhusregionen

Sletterhage Fyr- Helgenæs

Sletterhage Fyr

Det første fyr på Sletterhage blev etableret af Århus Kommune i 1872. Fyret var et fast hvidt fyr, som skulle lede skibe sikkert til og fra Århus. Århus Havn betalte en opsynsmand på stedet. Dette fyr blev nedlagt i 1894, og ca. 300 meter længere mod vest blev det eksisterende fyr samme år bygget på den nuværende placering under ledelse af fyringeniør J. S. Fleischer.
Den store P-plads ved Sletterhage Fyr er “landets ende”. Små både kan sættes i vandet lidt nord for fyret, men pas på: Det er et dybt og strømfyldt farvand og derfor uegnet til badning. Til gengæld er det et godt sted for lystfiskeri. Der er indrettet shelter i den gamle ralgravningstunnel og 2 offentlige toiletter ved fyret. I samme bygning er der indrettet madpakkehus som er tilgængeligt året rundt. Her er borde og bænke til ca 24 personer. I fyret findes en udstilling med fokus på det maritime samt adgang til tårnet. 

Udstillingen og adgang til tårnet åbner 8/4. Åbningstid 12-16.

Vi har åben hele påsken og alle skolefridage/weekends i april/maj/juni/september/oktober I skolernes sommerferie har vi åben hver dag 11-17 og i august 12-16.

Entre 20 kr for voksne - børn under 15 år - gratis.

Is vognen er åben fra 8/4 fra 11-17.30

Vi har åben hele påsken og alle skolefridage/weekends i april og maj. Ishuset er åben hver dag i juni-juli-august og i juli måned er der åben til kl 21.

Vi sælger gammeldags vafler med guf, ispinde, pølser, toast, sodavand/vand/juice, kaffe, the, varm cacao og slik i poser.

Se mere om is huset ved Sletterhage Fyr her