Smuttur Kalø Slotsruin

Smuttur Kalø Slotsruin

Foto: Smutturen Kalø Slotsruin
Aktiviteter
Turforslag
Ved foden af Nationalpark Mols Bjerge ligger Kalø Slotsruin på en banke i Kalø Vig. Hvis I følger den gamle stenbrolagte vej ud på halvøen, er det næsten som at rejse 700 år tilbage i tiden. Luk øjnene og forestil jer, hvordan borgen i sin tid forsvarede sig mod oprørere og fremmede magter, eller tag den nyetablerede trappe op i tårnet, hvor I kan opleve landskabet fra højden.
Adresse

Molsvej 31

8410 Rønde

Kontakt

Smuttur Kalø Slotsruin

Kalø Slotsruin ligger på en naturlig høj omringet af et smukt kystlandskab med udsigt over havet. Ruinen er en af Danmarks bedst bevarede middelalderborge og et tidligere kongeslot, som kongen Erik Menved opførte i 1313. Den eneste vej ud til ruinen er den 500 meter lange vejdæmning. Den er kendt som landets bedst bevarede og længste middelaldervej. I borgens storhedstid var den ujævne vej en del af borgens militære forsvarsstrategi, som også bestod af tre forsvarskæder, der skulle holde indtrængere ude. Inde i selve ruinens tårn kan I se resterne af borgens fangekælder. De store huller i bunden af muren er sandsynligvis lavet af borgens fanger, når de forsøgte at flygte.

I oplever bedst selve slotsruinen til fods, men I kan også cykle ad områdets stier og skovveje. Det er muligt at parkere ved stien, der fører til ruinen eller på parkeringspladsen ved Kalø Slotskro.

Smutturen.dk

Smutturen.dk er en inspirationsguide med 50 unikke naturoplevelser i hele landet. Smutturen skal være med til at øge kendskabet til og vække interessen for naturoplevelser og steder, som mange af os ikke kender i forvejen. Smutturen er udviklet af Realdania i samarbejde med VisitDenmark, Dansk Kyst- og Naturturisme og Naturstyrelsen.

#kaløslotsruin #visitdjursland #visitaarhusregionen 

Adresse

Molsvej 31

8410 Rønde

Facilities

Vandreture

For hele familien

Naturoplevelser

Kultur og historie

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitAarhus, Djursland